Tačiau tai dar ne viskas.

Agurkai padės

Sulieknėti

Patikrinta: diena agurkų dietos – minus vienas kilogramas nuo probleminių vietų. Vartoti agurkus reikia be druskos ir sūrių prieskonių. Galima leisti sau lengvus pusryčius (pagal skonį, bet ne daugiau 200 kcal) ir puodelį arbatos su cukrumi, o toliau – tris kartus per dieną agurkų salotos ir plona riekelė duonos. Prieš miegą galima suvalgyti obuolį, apelsiną, kriaušę, bananą ar vaisių salotų pasirinktinai. Tokios dietos galima laikytis savaitę.

Sustiprinti organizmą

Jei kasdien visą mėnesį gertume po stiklinę agurkų sulčių, pagerintume metabolizmą, išvalytume kepenis ir sustiprintume nervų sistemą. Svarbiausia – vartoti tamsiai žalias rūšis (juose daugiau B grupės vitaminų) ir nelupti žievelės.

Užgydyti žaizdas

Džiovintas ir sutrintas į miltelius agurkas gali užgydyti nudegimus ir kitus odos pakenkimus. Tik prieš tai būtina pašalinti sėklas.

Sumažinti skausmą

Sutarkuotas ir sumaišytas su medumi agurkas gydo kosulį ir mažina karštį. Šviežio agurko aromatas padeda atsikratyti galvos skausmo, nemigos ir depresijos.

Agurko istorija

Agurkai kilę iš Indijos. Tiesa, ten jie auga visiškai kitaip nei mūsų lysvėse: dvidešimties metrų pynės apraizgo medžius kaip lianos. Patys skaniausi ir naudingiausi – jauni agurkai. Vieninteliai, kurie tikrai laiko agurkus uogomis – pakistaniečiai. Šioje šalyje agurkai patiekiami kaip desertas kartu su saldumynais. O Suzdalėje kasmet liepos šešioliktąją švenčiama agurko diena. Šios šventės metu sodininkai demonstruoja įvairias rūšis ir rungiasi, kas suvalgys daugiau agurkų. Luchovicuose 2007 metais netgi pastatytas paminklas agurkui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją