4 porcijoms reikės:

4 kalakuto krūtinėlių filė, kiekviena apie 150 g

Glajui:

1 šaukšto medaus,
1 šaukšto garstyčių,
2 šaukštų apelsino žievelių,
3 šaukštų apelsinų sulčių,
2 šaukštų malto imbiero.

Petražolių tyrei:

450 g nuskustų bulvių,
350 g nuluptų pastarnokų,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
1-2 šaukštų pusiau nugriebto pieno ar natūralaus neriebaus jogurto,
2 šaukštų šviežiai supjaustytų petražolių,
petražolių šakelių ir apelsino skiltelių papuošimui.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių dešimt minučių prieš kepdami.

Kalakutienos filė tris kartus įstrižai įpjaukite, įdėkite į kepimo skardą.

Pakaitinkite ingredientus glajui ir užpilkite ant kalakutienos mėsytę glajumi.

Tuo metu supjaustykite bulves ir pastarnokus nedideliais gabalėliais ir pavirkite pasūdytame vandenyje 15-20 minučių. Nusausinkite, pagardinkite prieskoniais pagal skonį. Supilkite pieną ar jogurtą. Gerai sumaišykite šakute, kol gausite kreminę masę, tuomet įberkite petražoles. Sudėkite tyrę į keturias pašildytas lėkštes ir ant viršaus padėkite kalakuto filė. Papuoškite petražolėmis ir apelsino skiltelėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją