4 porcijoms reikės:
4 kalakuto krūtinėlių filė, kiekviena apie 150 g
Glajui:
1 šaukšto medaus,
1 šaukšto garstyčių,
2 šaukštų apelsino žievelių,
3 šaukštų apelsinų sulčių,
2 šaukštų malto imbiero.
Petražolių tyrei:
450 g nuskustų bulvių,
350 g nuluptų pastarnokų,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
1-2 šaukštų pusiau nugriebto pieno ar natūralaus neriebaus jogurto,
2 šaukštų šviežiai supjaustytų petražolių,
petražolių šakelių ir apelsino skiltelių papuošimui.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių dešimt minučių prieš kepdami.
Kalakutienos filė tris kartus įstrižai įpjaukite, įdėkite į kepimo skardą.
Pakaitinkite ingredientus glajui ir užpilkite ant kalakutienos mėsytę glajumi.
Tuo metu supjaustykite bulves ir pastarnokus nedideliais gabalėliais ir pavirkite pasūdytame vandenyje 15-20 minučių. Nusausinkite, pagardinkite prieskoniais pagal skonį. Supilkite pieną ar jogurtą. Gerai sumaišykite šakute, kol gausite kreminę masę, tuomet įberkite petražoles. Sudėkite tyrę į keturias pašildytas lėkštes ir ant viršaus padėkite kalakuto filė. Papuoškite petražolėmis ir apelsino skiltelėmis.
Skanaus!