Transporto ekologiškumui didinti skirto portalo „Ecomodder“ įkūrėjas maždaug 1,35m ilgio uodegai gaminti panaudojo kartoną, aliuminį ir lipnią juostą. Visas darbas užtruko 14 valandų, o rezultatai buvo tokie geri, jog sumanytojas rengiasi pagaminti tvirtesnę versiją naudodamas patvaresnes medžiagas.

„Iš viso su uodega nuvažiavau maždaug 300 km, daugiausia greitkeliuose, neviršydamas 100 km/val. greičio. Nepastebėjau jokio automobilio vairavimo ypatumų pokyčio. Vienintelis dalykas, ko reikia vengti – per arti iš galo važiuojančių automobilių“, – sakė D.Cosgrove'as.

Uodega jungiasi su galiniais ratų sparnais, dugnu, taip pat įvertinti įvairūs kiti aerodinaminį efektyvumą gerinantys aspektai. Išoriškai konstrukcija nėra labai išvaizdi, tačiau kuro sąnaudas sumažina 15,1 proc., važiuojant 90 km/val. greičiu.

„15 proc. pagerėjusi ekonomija yra tik dėl uodegos. Skaičiavimus atlikau įvertindamas keletą važiavimų tiksliu 90km/val. greičiu, nesant kitų transporto priemonių. Testavimo metu uodegą nuėmiau ir vėl pritvirtinau, kad galėčiau patvirtinti gautus rezultatus”, – pasakojo D.Cosgrove'as.

Apytiksliais konstruktoriaus vertinimais, automobilio pasipriešinimo orui koeficientas sumažėjo nuo 0,34 iki 0,23.