"Nedraudžiama su gruziniškais pasais kirsti valstybinės sienos su Gruzija. Norint pereiti sieną reikės turėti su savimi notaro patvirtintą šių pasų vertimą", - sakė valdininkas.

A.Džusojevas pažymėjo, kad gruziniškų asmens tapatybės pažymėjimų vertimas reikalingas rajono gyventojų duomenų bazei sukurti, taip pat pasieniečių, kurie nemoka gruzinų kalbos, darbui palengvinti.

Tuo tarpu Tbilisis jau pareiškė protestą dėl sprendimo uždrausti pereiti sieną su gruziniškais pažymėjimais ir sakė, kad ketina į šią problemą atkreipti tarptautinių organizacijų dėmesį.

Gruzijos parlamento pirmininkas Davidas Bakradzė pareiškė, kad šalies valdžia drauge su tarptautine bendrija reaguos į sausio 10 dieną Pietų Osetijos įvedamus apribojimus įvažiuoti ir išvažiuoti Achalgorio rajono gyventojams su Gruzijos pasais.

"Tai dar vienas žingsnis faktiškai aneksuoti ir asimiliuoti šį regioną, nes, pažeidžiant žmogaus teises, Achalgorio rajono gyventojai verčiami priimti Rusijos pilietybę ir išsiimti Rusijos pasą", - sakė trečiadienį žurnalistams D.Bakradzė.