Jo vertinimu, permainų įvyko nepaisant to, kad partijos, kuri nuosekliai gina laisvos rinkos principus, oponentai be paliovos ir piktai kritikuoja jos žengiamus žingsnius.

Kalbėdamas apie svarbiausius tikslus, kuriuos Reformų partijai pavyko pasiekti per šiuos metus, jos lyderis nurodė skaidrią, mažų tarifų mokesčių sistemą, lanksčią ir atvirą ekonomiką, narystę NATO ir Europos Sąjungoje, pinigus, mokamus tėvams už vaikus, stabilią kroną, valstybės elektroninį valdymą, investuojamo pelno išlaisvinimą nuo mokesčių ir konservatyvią biudžeto politiką.

"Mes visada turėjome aiškią ir teigiamą viziją ir konkrečią veiksmų šiems planams įgyvendinti programą. Šis principas tebegalioja ir šiandien. Mes nė minutę neatsisakėme tikslo atvesti Estiją į stipriausių ES šalių penketą", - pabrėžė Andrius Ansipas, - Nors krizė sulėtino mūsų šias pastangas, mes vis viena, centimetras po centimetro, kasdien artėjame prie užsibrėžto tikslo. Jeigu visi šalies gyventojai dės savo pastangas šia linkme, mes įvykdysime užsibrėžtą uždavinį".

Savo kalboje jis nenurodė laiko, kada Estija taps viena turtingiausių Europos šalių. Artėjant 2007 metų rinkimams Reformų partija žadėjo tai padaryti per 15 metų.

Reformų partija, kurią įkūrė vienas iš dabartinių Europos Komisijos pirmininko pavaduotojų Siimas Kallas, nuo 1995 metų su nedidele pertrauka dalyvavo koalicinių vyriausybių darbe. Nuo 2009 metų gegužės su dešiniųjų partijų "Tėvynė" ir "Res Publica" susivienijimu ji įeina į mažumos vyriausybę.