Vilniaus kelių patrulių rinktinės vadas Marius Putrimas dienraščiui sakė, kad bent jau sostinėje mada važinėti automobiliais, kurių visi stiklai tamsinti, šiais metais ėmė sparčiai blėsti.

Pareigūno nuomone, tokių mašinų gatvėse sumažėjo dėl to, jog vairuotojai pavargo už smulkų Kelių eismo taisyklių pažeidimą nuolat mokėti baudas, siekiančias 100-150 litų. Per 10 šių metų mėnesių sostinės kelių patruliai už transporto priemonės, kurios visi stiklai tamsinti, eksploatavimą baudė vairuotojus 1323 kartus.

„Nors draudimas galioja ne vienus metus, kelių patruliai tik šiemet ėmė griežčiau bausti vairuotojus, važinėjančius automobiliais su visais tamsintais stiklais. Anksčiau turėjome mažai specialių prietaisų stiklų skaidrumui matuoti, todėl tarp vairuotojų ir policijos pareigūnų neretai kildavo ginčų. Dabar tokių prietaisų turime užtektinai. Jie įteisinti ir metrologiškai patikrinti, gali tiksliai nustatyti automobilių langų skaidrumą, nesvarbu, ar stiklai tonuoti gamintojo, ar tamsinti padengiant juos specialia plėvele ir kitokia danga“, – akcentavo M.Putrimas.

Automobilių stiklų tamsinimu užsiimančios bendrovės sutartinai tvirtina, kad aukso amžius, kai į dirbtuves plūdo šimtai norinčių išsiskirti iš minios, jau praeitis. Šiais metais buvo mėnesių, kai meistrai nesulaukė nė vieno norinčio užtamsinti visus automobilio stiklus. Užtat ryškėja kita tendencija – atsiranda nemažai vairuotojų, kurie nori atsikratyti tokio išskirtinumo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją