D.Millaras distanciją įveikė per 54 min. 5 sek. ir 9 sek. aplenkė jau nuo pirmojo etapo su lūžusiu raktikauliu važiuojantį amerikietį Tylerį Hamiltoną (Tailerį Hamiltoną), kuris bendroje įskaitoje pakilo į ketvirtąją poziciją.

Pralaimėjęs etapo nugalėtojui 14 sekundžių trečias finišavo L.Armstrongas, devyniomis sekundėmis aplenkęs ketvirtoje vietoje etape likusį pagrindinį savo varžovą dėl nugalėtojo titulo vokietį Janą Ulrichą, kuris 15-ajame kilometre griuvo ir prarado daug brangaus laiko:

1. David Millar 54 min. 05 sek.
2. Tyler Hamilton (JAV) atsiliko 9 sek.
3. Lance Armstrong (JAV) 14
4. Jan Ullrich (Vokietija) 25
5. Laszlo Bodrogi (Vengrija) 26

Po devynioliktojo etapo bendroje lenktynių įskaitoje L.Armstrongas iki 1 min. 16 sek. padidino pranašumą prieš 1997 metų šių lenktynių laimėtoją J.Ulrichą ir jau niekas neabejoja, kad išsaugos geltonus lenktynių lyderio marškinėlius ir po sekmadienį įvyksiančio 152 km etapo, kuris finišuos Paryžiuje, Jeliziejaus laukuose.

Trečias bendroje įskaitoje liko Kazachstano dviratininkas Aleksandras Vinokurovas, lyderiui pralaimintis beveik puspenktos minutės:

1. Lance Armstrong 80:02:08
2. Jan Ullrich +1 min. 16 sek.
3. Aleksandr Vinokourov 4:29
4. Tyler Hamilton (JAV) 6:32
5. Haimar Zubeldia (Ispanija) 7:06

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją