Kaip paskelbė administracinę bylą išnagrinėjęs teismas, išnagrinėjus bylą pavyko surinkti įrodymų, kad 33 metų A. Duonėla įžeidė pareigūnus. Teismas konstatavo, kad sportininkas įžeidė policijos pareigūnų garbę ir orumą bei trukdė jiems atlikti tiesiogines pareigas.

Byla dėl pasipriešinimo pareigūnams A. Duonėlai byla buvo nutraukta, nes nebuvo nustatyta, kad jis šį pažeidimą būtų padaręs.

DELFI primena, kad sportininkas nemalonumų sulaukė prieš mėnesį, kai jo vairuojamą visureigį „Land Cruiser“ Vilniaus kelių patrulių rinktinės pareigūnai sustabdė Lazdynuose, išvažiuojantį iš Vilniaus.

Pareigūnams pasirodė, kad vairuotojas neprisisegęs saugos diržo. Be to, prie vairo sėdintis A.Duonėla policijos pareigūnams nepateikė vairuotojo pažymėjimo. Tad patruliai duomenų bazėse turėjo patikrinti, ar sportininkas apskritai turi teisę vairuoti.

Kadangi pareigūnai ilgai surašinėjo pažeidimo protokolą, sportininkas tuo pasipiktino ir juos esą išplūdo necenzūriniais žodžiais.

„Jie (policininkai-aut.past.) įrodinėja, kad aš išvis neturiu teisės vairuoti automobilį, - anksčiau piktinosi A. Duonėla. – Valandą laiko pildė dokumentus... Manau, kad kiekvienam žmogui gali trūkti kantrybė. Ar normalu, kad už diržų neprisisegimą reikia pildyti dokumentus visą valandą“.

Sportininkas tikino, kad negalėjęs priešintis pareigūnams, nes tuo metu buvo patyręs traumą ir sėdėjęs savo automobilyje.

A. Duonėla neslėpė, kad kai pagaliau pareigūnai atnešė surašytą protokolą, jis jį paėmęs ir užsidaręs langą ėmė skaityti. „Jie valandą pildė ir aš valandą pildysiu“, - irkluotojas aiškino, kad jis nesutikęs atidaryti lango.