Tai A.Paulauskas sakė žurnalistams ketvirtadienį po susitikimo su Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinio direktoriaus pavaduotoju Arvydu Pociumi, supažindinusiu Seimo vadovą su Saugumo atliktu tyrimu.

"Tiek kiek aš susipažinau su ta medžiaga, leidžia kalbėti arba svarstyti, jog jis (V.Šustauskas - BNS) tikrai peržengė tam tikras ribas. Yra požymių, kad jam tikrai gali būti inicijuojama apkalta", - žurnalistams sakė A.Paulauskas.

Galutinis sprendimas dėl apkaltos, pasak jo, bus priimtas gavus Generalinės prokuratūros tyrimo rezultatus, ar V.Šustauskas mėgino daryti įtaką Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu tituluojamo Henriko Daktaro sūnaus Enriko Daktaro byloje.

Remdamasi VSD surinkta medžiaga, Generalinė prokuratūra trečiadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl VSD surinktos medžiagos apie asmenis, įtariamus bandžius trukdyti narkotikų kontrabandos ir padirbtų pinigų bylos tyrimą.

Šioje byloje vienas įtariamųjų yra V.Šustausko vadovaujamai Lietuvos laisvės sąjungai priklausantis Kauno tarybos narys E.Daktaras.

Spaudos teigimu, VSD nustatė, jog įtariamojo tėvas H.Daktaras ieškojo įvairių kontaktų ir bendravo su asmenimis, galinčiais "reikiama" vaga pakreipti jo sūnaus bylos eigą, tarp tų asmenų buvo ir V.Šustauskas

Jeigu Generalinė prokuratūra patvirtins, jog V.Šustauskas savo veiksmais pažeidė įstatymus, Seimo pirmininkas neabejojo, jog parlamente atsiras pakankamai Seimo narių, remiančių apkaltos siūlymą.

Apkaltos procesą gali inicijuoti ne mažiau kaip 28 parlamentarai, tai yra vienas ketvirtadalis visų Seimo narių, arba prezidentas.

"Aš neabejoju, kad tie 28 Seimo nariai bus, nes jis (V.Šustauskas - BNS) ne tik neslepia savo kontaktų, bet ir dar daugiau - gauna nurodymus, kaip elgtis balsuojant vienu ar kitu atveju", - teigė A.Paulauskas.

"Žmogus, galima sakyti, tikrai peržengė demokratinės valstybės veiklos ribas", - pažymėjo Seimo pirmininkas. Seimo pirmininkas sakė tikįs, jog Generalinė prokuratūra tyrimo išvadas Seimui pateiks per 2-3 savaites.