Pavyzdžiui, A. Baura kišenę veikiausiai turės pakratyti už tai, kad floristikos konkurse šeštąją vietą užėmusiai komandai padovanojo 1049 Lt vertės televizorių. Kaip teigė Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas, problema ta, kad pagal įstatymus, jeigu dovanos vertė viršija 1000 Lt, tai ji tampa institucijos, už kurios pinigus buvo perkama, nuosavybe. „Šiuo atveju tai Seimo nuosavybė“, - sakė etikos sargų vadovas.

A. Bilotaitė nemalonumų susilaukė apmokėjusi Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų (TS-LKD) Jaunimo bendruomenės steigiamojo suvažiavimo transporto išlaidas (1,5 tūkst. Lt).

„Tvarkietis“ K. Komskis iš parlamentinei veiklai skiriamų pinigų dovanojo virš 500 Lt kainavusius specialius žibintus, kurie yra uždegami ir paleidžiami sklęsti dangun.

Konservatorius-krikdemas K. Uoka mokesčių mokėtojų pinigus leido bendruomenių ir jaunimo atstovų pasiplaukiojimui Kauno mariose, aukojo bažnyčiai, klebonui, įvairioms bendruomenėms bei parėmė pilietę Tatjaną Ščiuriną, o vyskupo Motiejaus Valančiaus blaivybės sąjūdžio nariams nupirko mėnesinius transporto bilietus.

„Tas paplaukiojimas laivu prilygsta A. Bilotaitės pasivažinėjimui, tik transporto priemonė kitokia. Jei tu su ta transporto priemone motorlaiviu Nerimi būtumėte vaikus atplukdęs į Seimą, tai būtų teisėta“, - posėdyje kalbėjo komisijos narys Vytautas Bogušis.

Visi šie parlamentarai pripažinti pasielgę netinkamai, bet galutinį sprendimą, grąžinti pinigus š biudžetą, priims parlamento valdyba.

Tuo tarpu liberalcentristas Arminas Lydeka, kuris mokesčių mokėtojų pinigus panaudojo savo reklaminių lankstinukų spausdinimui Europos Parlamento rinkimuose, viešai pasižadėjo pinigus sugrąžinti be jokių papildomų valdybos ar Etikos ir procedūrų komisijos sprendimų.

Seimo narys tvirtino, kad įtraukus į apskaitą reklaminius lankstinukus, buvo padaryta techninė klaida.

„Ačiū, Viešpatie!“, - pabaigus svarstyti klausimus atsiduso etikos sargų vadovas A. Salamakinas.

A.Bilotaitė papiktino kolegas nemandagumu

Nepaisant ganėtinai greito sprendimų priėmimo proceso, Etikos ir procedūrų komisijos posėdyje kilo konfliktas dėl A. Bilotaitės išleistų pinigų. Parlamentarė pripažino, kad renginys buvo organizuotas TS-LKD, tačiau teigė, jog tai kur kas geresnė parlamentinė veikla nei automobilio nuoma bei susiginčijo su „tvarkiečiu“ Egidijumi Klumbiu, o iš kolegės Vidos Marijos Čigriejienės gavo pylos už nemandagumą.

TS-LKD Jaunimo bendruomenės steigiamasis suvažiavimas, kuriame A. Bilotaitė buvo išrinkta organizacijos pirmininke, vyko Vilkaviškio rajone, prie Vištyčio ežero.

Keli šimtai jaunųjų konservatorių iš Klaipėdos į šį renginį vyko A. Bilotaitės užsakytu transportu, kuris mokesčių mokėtojams atsiėjo 1500 Lt, tačiau, remiantis valdybos sprendimu, Seimo nariai negali mokesčių mokėtojų pinigų naudoti partiniams renginiams.

„Į parlamentinę veikla įeina jaunimo aktyvumo, pilietiškumo ugdymo renginiai, jų rengimas, tokios akcijos. Šis renginys, kuris vyko rugpjūčio 14 d., ir buvo toks. Aš įsitikinusi, kad nepažeidžiau jokių taisyklių, tiesiog apmokėjau jaunimo sąskaitą iš Klaipėdos į Vilkaviškio rajoną“, - kalbėjo parlamentarė.

Konservatorė pasipiktino, kad automobilio nuoma yra laikoma parlamentine veikla, o partijos jaunimo transporto išlaidų apmokėjimas – ne. Politikė tvirtino, kad renginyje dalyvavo ne tik TS-LKD nariai, bet ir nepartinis jaunimas.

„Tvarkietis“ E. Klumbys kolegės pasiteiravo, ar, jos nuomone, partinių renginių finansavimas įeina į parlamentinės veiklos sąvoką, tačiau A. Bilotaitė į klausimą atsakė klausimu: „Pirmiausia aš norėčiau užduoti jums klausimą, o kaip mes suprantame demokratiją? Tai aš manau, kad demokratija labai glaudžiai susijusi...“, - ėmė dėstyti politikė, tačiau E. Klumbys ją pertraukė pareikšdamas, kad klausimus šiuo atveju uždavinėja ne A. Bilotaitė.

Konservatorė savo ruožtu pasipiktino E. Klumbio kultūra, o likusieji etikos sargai ėmė jaunąją politinę raminti, sakydami, kad nereikia įsivelti į asmeninius ginčus. Kiek vėliau partijos kolegė V. M. Čigriejienė A. Bilotaitei patarė ateityje vengti ginčų.

„Aš noriu kaip vyresnė parlamentarė pasakyti – vis tiktai, Agne, nereikia kelti... Egidijus paklausė normalų klausimą, o jūs pasižiūrėkite į save, kaip jūs atsakinėjate. Nereikia to“, - mokė politikė.