Susitikimas, apie kurį viešai nebuvo pranešta, įvyko pirmadienio vakarą ministro pirmininko rezidencijoje Turniškėse. BNS žiniomis, jame dalyvavo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderis Algirdas Brazauskas, konservatorių vadovas Vytautas Landsbergis, taip pat valdančiosios koalicijos narių socialliberalų lyderis, Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas bei Centro sąjungos vadovas Kęstutis Glaveckas.

Kaip BNS sakė LSDP pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas, susitikime daugiausia dėmesio buvo skirta ruošiamam 71 parlamentaro kreipimuisi į Konstitucinį Teismą, kuriuo prašoma ištirti, ar kai kurios Valstybinio socialinio draudimo pensijų įstatymo nuostatos neprieštarauja Konstitucijai. Balsavimas dėl nutarimo numatytas antradienį Seime.

Jei šiam nutarimui bus pritarta, įstatymas, ribojantis dirbančių pensininkų teises į pensiją, gali būti sustabdytas. Premjeras R.Paksas pirmadienį perspėjo, jog tai galėtų sukelti finansinį nestabilumą valstybėje.

Pasak G.Kirkilo, valdančiosios daugumos atstovai mėgino įkalbėti opoziciją nebalsuoti už šį nutarimą. Tačiau, anot jo, susitarti nepavyko, ir socialdemokratai balsuos už šį nutarimą.