51 proc. apklaustų žmonių mano, kad Williamas turėtų stoti ne į tokius tradicinius Anglijos universitetus, kaip Oksfordas ar Kembridžas, o į paties pasirinktą aukštąją mokyklą. Williamo tėvas baigė Kembridžą.

Williamas, kuriam trečiadienį sukanka 18 metų, anksčiau leido suprasti, jog norėtų mokytis Edinburgo universitete.

44 proc. respondentų mano, kad baigęs universitetą Williamas turėtų dirbti civilį darbą, o ne pradėti tarnybą ginkluotose pajėgose, kaip tai darė jo tėvas bei senelis.

Nors ir nepalaikydami tradicijų, 60 proc. apklaustųjų mano, kad monarchija turėtų išlikti, tačiau tapti demokratiškesnė ir "artimesnė žmonėms". 1993 metų apklausoje tam pritarė 50 proc. respondentų.

11 proc. respondentų, tiek pat, kiek ir per 1993-ųjų apklausą, pritarė monarchijos panaikinimui. Tačiau Williamas dar turi galimybių įžengti į sostą, nes dauguma respondentų (72 proc.) išreiškė nuomonę, jog monarchija dar turėtų gyvuoti 30-40 metų.

Nors ir ironiška, tačiau 81 proc. į gana asmeniškus apklausos klausimus atsakiusių respondentų mano, kad Williamas turėtų išlaikyti teisę į privatumą. Tik 7 proc. respondentų teigė, kad žiniasklaida gali nevaržomai jį fotografuoti ir apie jį rašyti.

Praėjusią savaitę Williamas prisipažino, jog jam iki gyvo kaulo įkyrėjo nuolatinis žiniasklaidos dėmesys.