Skulptoriaus Stasio Žirgulio sukurtos "Fortūnos" statulėlės buvo įteiktos Kauno lėlių teatro direktoriui Sigitui Klibavičiui už kūrybinės teatro veiklos vadybą bei aktorei Nijolei Narmontaitei, sukūrusiai žymios dainininkės Marijos Callas vaidmenį Gyčio Padegimo spektaklyje "Meistriškumo pamoka".

Už ištikimybę savo profesijai padėkos "Fortūna" atiteko Kauno muzikinio teatro solistui Juozui Malikoniui. Be "Fortūnų" įteikti ir diplomai - antro rango apdovanojimai taip pat nusipelniusiems savo srityje menininkams.

Šiais metais po tris diplomus gavo Kauno jaunimo kamerinio, Kauno lėlių ir Kauno muzikinio teatrų artistai. Vienas diplomas atiteko ir šokio teatrui "Aura".

Kauno dramos teatras šiais metais negavo nei vieno apdovanojimo. Šiemet buvo įteiktos tik trys "Fortūnos", nes komisija teigė Kaune neradusi daugiau apdovanojimo vertų menininkų.

Tuo tarpu pagal nuostatus šių apdovanojimų skaičius gali siekti septynis. Komisijos nariai šiais metais juokavo, kad greitai eis pardavinėti "Fortūnų" į turgų.

"Fortūnų" teatro, operos ir muzikinio teatro specialistų komisija sudaro 7 nariai. Jai vadovauja teatro kritikė Vida Savičiūnaitė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją