Braškių tortas su varškės kremu

Paruošimui: 60 min.
Kepimui: 40 min.
Atšaldymui: 3 val.
Energetinė vertė: 340 kcal/1 porc.
12 porcijų:

Biskvitui:

5 kiaušiniai,
100 g cukraus,
140 g miltų.

Įdarui:

100 g cukraus,
750 g braškių,
500 g varškės,
150 g vanilinio jogurto,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
12 g želatinos,
300 ml grietinėlės,
1 arbat šaukšt. cukraus pudros,
keli lapeliai žalios mėtos papuošimui.

1. Kiaušinių trynius iki baltumo išsukite su 100 g cukraus. Kitame inde iki standžių putų išplakite baltymus. Į trynius po šaukštą dėkite išplaktus baltymus ir prasijotus miltus, atsargiai išmaišykite. Taip sudėkite visus miltus ir plaktus kiaušinio baltymus. Atsargiai iškrėskite į riebalais išteptą išardomą kepimo formą ir kepkite 160° temperatūroje 30-40 min.

2. Braškes nuplaukite, nuskabykite kotelius. Iškepusį biskvitą atšaldykite ir perpjaukite pusiau horizontaliai, kad išeitų 2 blynai. Apatinę biskvito dalę įdėkite į tą formą, kurioje kepė ir išdėliokite ant viršaus pjaustytas braškes, apibarstykite jas cukrumi.

3. Varškę sumaišykite su vaniliniu jogurtu ir vaniliniu cukrumi. Pamerkite želatiną ir jai išbrinkus ištirpinkite verdančio vandens vonelėje. Ištirpintą želatiną plona srovele pilkite į varškės masę ir gerai išmaišykite. Atšaldykite. Kai varškės kremas pradės stingti, įmaišykite į jį gerai išplaktą grietinėlę.

4. Ant apatinio biskvito su braškėmis iškrėskite 2/3 varškės kremo. Uždenkite jį antruoju biskvito lakštu ir sukrėskite likusį varškės kremą. Įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms. Atšalusį išimkite iš torto formos ir papuoškite likusiomis braškėmis bei mėtos lapeliais.

Braškių tortas su rabarbarais

Paruošimui: 40 min.
Atšaldymui: 2 val.
Energetinė vertė: 250 kcal / 1 porc.
16 porcijų

Įdarui:

500 g rabarbarų,
50 g cukraus,
200 ml pusiau saldaus baltojo vyno.

Kremui:

20 g želatinos,
150 g trintų braškių,
4 valg. šaukštai braškių likerio,
250 g liesos varškės,
100 g cukraus,
250 ml grietinėlės.

Be to:

1 gatavas šokoladinis biskvitas,
3 šaukštai braškių džemo,
400 g šviežių braškių,
20 g želatinos,
2 valg. šaukšt. cukraus,
50 g išlukštentų ir kapotų pistacijų.

1. Rabarbarus nuvalykite ir supjaustykite 1 cm dydžio gabaliukais. Pakaitinkite vyną su cukrumi ir patroškinkite jame rabarbarus 5 min. Išgriebkite rabarbarus kiaurasamčiu ir nuvarvinkite.

2. Pamerkite visą želatiną. 150 g braškių pertrinkite ir sumaišykite su cukrumi bei varške. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite verdančio vandens vonelėje ir pusę jos sumaišykite su varškės mase. Padėkite į šaldytuvą, Kai kremas pradės stingti, sukrėskite į jį išplaktą grietinėlę.

3. Biskvitą aptepkite braškių džemu ir įdėkite jį į išardomą kepimo formą. Ant jo suberkite rabarbarus ir sukrėskite varškės kremą. Padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

4. Braškes nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite riekelėmis išilgai. Išdėliokite jas ant atšalusio torto vėduokle. Likusią pusę želatinos sumaišykite su baltuoju vynu, kuriame buvo troškinami rabarbarai ir 2 valg. šaukšt. cukraus, pakaitinkite. Atvėsusią po šaukštą pilkite ant braškių, kol visos pasidengs, ir padėkite į šaldytuvą sustingti. Kai sustengs, išimkite tortą iš formos ir kraštus papuoškite kapotomis pistacijomis.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją