Prieš ketvirtį amžiaus Anglijos futbolininkai pasaulio futbolo pirmenybių finale "Wembley" stadione 4:2 nugalėjo Vakarų Vokietijos vienuolikę ir aukso medalius nugalėtojams tąsyk įteikė karalienė Elizabeth (Elžbieta).

Be medalio, buvo parduota ir G. Bankso kepuraitė, kurią jis dėvėjo finalinių rungtynių metų. Jos galutinė kaina buvo 27 025 svarai (apie 154 tūkst. litų).

"Abu daiktus įsigijo skirtingi asmenys ir abu pageidauja likti nežinomi", - sakė "Christie's" aukciono atstovė spaudai.

Geriausiu 1972 metų Anglijos futbolininku pripažintas G.Banksas per savo karjerą žaidė trijuose klubuose - "Chesterfield", "Leicester City" ir "Stoke City". Jis kartą su "Stoke City" iškovojo Anglijos lygos taurę bei du kartus su "Leicester City" pralaimėjo šalies futbolo asociacijos (FA) taurės turnyro finalines rungtynes.

Anglijos vienuolikės vartus G.Banksas gynė 73 mačuose ir 35 kartus į savo vartus nepraleido nė vieno įvarčio.

"Aš turiu tris vaikus ir negaliu jiems padalyti medalio. Pasitaręs su vaikais nutariau jį parduoti", - aukciono išvakarės savo sprendimą aiškino 63-ejų metų G.Banksas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją