Praėjusiais metais Sankt Peterburge (Rusija) vykusiame Europos čempionate R. Paškauskienė laimėjo visas kovas ir pirmąkart per Lietuvos stalo teniso istoriją tapo stipriausia asmeninėse varžybose.

"Tai tas pats, jei mūsų krepšininkai olimpiadoje laimėtų auksą", - taip tąsyk Rūtos laimėjimą apibūdino Lietuvos stalo teniso asociacijos prezidentas Rimgaudas Balaiša.

"Daug kas priklausys nuo burtų bei mano sportinės formos. Be to, sykiu vyks ir komandinis bei moterų dvejetų čempionatai, tad krūvis bus didelis", - taip prieš šių metų Europos pirmenybes LŽ sakė R. Paškauskienė, kuri Tarptautinės stalo teniso federacijos (ITTF) stipriausių planetos žaidėjų reitinge užima 36 vietą. Tai aukščiausia vieta pasaulio stalo tenisininkių klasifikacijoje per visą R. Paškauskienės karjerą.

Paklausta, ar yra pasirengusi Štutgarte apginti titulą, Rūta nedaugžodžiavo: "Ruošiausi. Bandysiu apginti. Norint medalio, reikia, kad būčiau geriausios formos. Ir kad sektųsi burtai."

Beje, vieną titulą ji šiemet jau apgynė - prieš savaitę Serbijoje vykusiame Europos stalo teniso mišrių dvejetų čempionate lietuvė su serbu Aleksandru Karakaševičiumi iškovojo aukso medalius. Tai šiam duetui pavyko padaryti jau ketvirtą kartą (2000, 2005, 2007 ir 2009 metais).

Sykiu Rūta išbandė jėgas ir ten pat vykusiame atvirajame Serbijos čempionate. Vienetų varžybose mūsiškė pasiekė pusfinalį, kuriame turėjo pripažinti baltarusės Viktorijos Pavlovič pranašumą.

"Serbijoje asmeninės varžybos man buvo gera treniruotė prieš Štutgartą, - neabejoja R. Paškauskienė. - Nes vasarą jokių varžybų neturėjau. Serbijoje pamačiau, ko man dar trūksta."

Asmeninės ir dvejetų varžybos Vokietijoje prasidės 16 dieną, o prizininkai paaiškės rugsėjo 20-ąją. Nuo 13 dienos vyks komandinės pirmenybės.

Praėjusiais metais Lietuvos komanda Sankt Peterburge dalyvavo Iššūkio divizione ir pelnė kelialapį į Elito divizioną. Štutgarte dėl medalių kovos 16 komandų, suskirstytų į keturias grupes. Lietuvės B grupėje varžysis su Čekijos, Lenkijos ir Bulgarijos komandomis.