Vadinamasis “faršas” yra šviežia smulkinta mėsa, į kurią pridėta kitų maisto produktų (pvz., sojos baltymų, vandens, morkų skaidulų, krakmolo, druskos), prieskonių (pvz., pipirų, aromatinių medžiagų) ar maisto priedų (pvz., antioksidatorių E301, tirštikių E415, konservantų E262, rūgštingumą reguliuojančių medžiagų E300, E330).

Faršo sudedamosios dalys turi būti nurodytos ženklinimo etiketėje. Prekybos vietoje atšaldyto faršo vidaus temperatūra turi būti ne aukštesnė nei +4 laipsnių C, o sušaldyto - ne aukštesnė nei -18 laipsnių C.

Sąvoka “smulkinta mėsa” reiškia, kad tai iškaulinta ir susmulkinta (sumalta) mėsa.

Šviežia smulkinta mėsa yra įvardijama kaip atšaldyta ar sušaldyta smulkinta mėsa, pavyzdžiui: atšaldyta smulkinta kiauliena, sušaldyta smulkinta jautiena. Į tokią mėsą gali būti pridėta mažiau nei 1 proc. druskos.

Atšaldytos smulkintos mėsos vidaus temperatūra turi būti ne aukštesnė nei +2 laipsniai C, o sušaldytos - ne aukštesnė nei -18 laipsnių C.