D.Atkočiūnaitės kolekcija dvelkė elegancija ir rafinuotumu. Ypatingai moteriška buvo D.Nevedomskytės vakarinių suknelių kolekcija.

Nacionalinėje dizaino ir mados galerijoje, įsikūrusioje PC "Gedimino 9", rudens kolekciją pristatė ir Eglė Žiemytė – viena iš trijų šių metų „Injekcijos“ laimėtojų, kolekciją pavasarį pristačiusi "Mados infekcijoje". Joje pagrindinis vaidmuo atiteko išskirtiniams ir netradiciniams paltams, kuriuos galima dėvėti vietoje suknelės, švarko ar marškinių.

"Mano moters gražioji suknelė virsta į paltą", - kolekciją pristatė E.Žiemytė.

Drabužių modeliuose vyravo ovalios formos, maišytos su aštriomis linijomis. Puošybos elementai: prisegamos kišenės, užtrauktukai bei kniedės.

Dizaineris R.Šimukonis pristatė kolekciją dar šaltesniam metų laikui - žiemai. Modeliai demonstravo kailinius, odos ir kailio paltus.

Išvydus žemę siekiančiais raudonais kailiniais pasipuošusią pirmąją manekenę, susidarė įspūdis, jog kolekcija bus skirta prabangą mėgstančioms moterims. Tačiau kiekvienas po to pamatytas modelis, o ypač paskutinis - spalvotas ir margas, rodė, kad vieno stiliaus kolekcijoje nėra.

"Ši kolekcija yra be gali įvairialypė. Juk  jūs, moterys, taip pat esate nepaprastai skirtingos, todėl ir ši kolekcija jungia skirtingus modelius bei stilius", - DELFI sakė R. Šimukonis.

Pasaulio dizaineriai moterims siūlo pilkos, mėlynos atspalvius, taip pat visuomet madingą, bet taip pat ir niūrią juodą, o Ričardas ragina nevengti spalvų.

"Garsiems pasaulio dizaineriams kurti yra sunku, nes jų užduotis - patenkinti ne vienos šalies, o viso pasaulio skonį. O tai ir geriausia padaryti pernelyg neeksperimentuojant bei renkantis niūrias spalvas.

Nors sulaukiu klientų ir iš užsienio, kuriu mūsų moterims, kurios yra charizmatiškos, trokštančios išsiskirti. Mano credo:  nebijok nieko, o ypač spalvų", - linksmiau nusiteikti ragino R.Šimukonis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją