Iki šiol šias pareigas ėjęs Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) pirmininkas Virgilijus Poderys iš posto pasitraukė po prezidentės Dalios Grybauskaitės išsakytos kritikos.

Pirmasis oficialus naujojo stebėtojų tarybos pirmininko ir „NDX energijos“ valdybos pirmininko Igno Staškevičiaus susitikimas įvyko praėjus maždaug valandai po akcininkų susirinkimo.
Prezidentė per savo atstovą spaudai Liną Balsį buvo išsakiusi nuomonę, kad šių dviejų postų užėmimas sukelia interesų konfliktą.

VKEKK prižiūri ir reguliuoja energetikos bendrovių kainas, tarp jų ir „Leo LT“.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija balandį buvo atkreipusi dėmesį į V. Poderio karjeros posūkius, tačiau tyrimo dėl galimo interesų konflikto nepradėjo.

Šiuo metu Vyriausybė valdo 61,7 proc., „NDX energija“ – 38,3 proc. „Leo LT“ akcijų.

„Leo LT” stebėtojų tarybą sudaro 11 narių: Vyriausybės kanceliarija, Energetikos ministerija, Finansų ministerija, Teisingumo ministerija, Ūkio ministerija, Užsienio reikalų ministerija, Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys, „NDX energijos“ valdybos pirmininkas Ignas Staškevičius, bendrovės direktorius Petras Jašinskas, teisės direktorė Lina Karkliauskaitė ir advokatas Marijus Kriščiūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją