Pirmąjį rudens penktadienį vyksiančios visuotinės akcijos tikslas – atkreipti darbdavių ir visuomenės dėmesį į šeimos ir darbo santykius bei iš jų kylančias problemas.

Projektuojate namus, kelius ar baldus? Remontuojate techniką, o gal siuvate drabužius ar kepate duoną? O galbūt norėtumėte leisti savo atžalai kelias valandas „pavadovauti“ verslui? Vaikams tai būtų puiki proga pamatyti, kokioje darbo aplinkoje Jums gimsta genialiausios idėjos. Ypač jei jie dar nėra buvę ten, kur dirba tėvelis ar mamytė.

Tuo tarpu įmonių, organizacijų vadovus kviečiame surengti diskusijas, kokie sprendimai padėtų optimaliai suderinti šeimos ir darbo įsipareigojimus bei užtikrinti palankios šeimai kompanijos politiką.

„Renkantis darbuotoją, šeima man yra didelis pliusas, nes suprantu, kad žmogaus požiūris į gyvenimą yra tinkamas. Toks darbuotojas bus motyvuotas – jis nebijos atsakomybės ir bus suinteresuotas kokybe. Tai suvokiantis verslininkas kurs palankias sąlygas šeimos ir darbo įsipareigojimams derinti, - sakė Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Jonas Guzavičius. – Štai kodėl džiaugiuosi tokia iniciatyva ir remiu šią akciją“.

Apie tai, jog tokios popietės yra veiksmingos, liudija sėkminga užsienio šalių patirtis, rašoma pranešime spaudai. Daugelyje valstybių jos yra tapusios tradicija. Tokios akcijos pradėtos JAV dar 1993 metais, kai ketvirtą balandžio ketvirtadienį vaikai paimami iš mokyklos ir vežami į tėvų darbus. Valstijos šią tradiciją netgi pavertė mokyklų programų dalimi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją