Todėl norėčiau sužinoti Jūsų nuomonę - kaip, tarkim, draugystės pradžioje, arba ir vėliau, tiesiogiai ar subtiliau (moterys užuominas labai gerai supranta) pasakyti merginai, kad "aš turiu aukštus standartus, kurių pats laikausi ir tikiuosi to ir iš tavęs" turint galvoje, kad "nuėjimas į kairę" bet kokius santykius nutrauktų tą pačią akimirką.

Pataria psichologė Vaida Platkevičiūtė

Džiugu, jog tikėdamasis ištikimybės iš partnerės, to paties laukiate ir iš savęs. Kadangi ne tik reikalaujate, bet ir esate pasiryžęs duoti, atsakymas į jūsų klausimą būtų labai paprastas: su moterimi, su kuria ketinate kurti artimą santykį, tiesiog apie tai reikia kalbėti.

Besimezgant vyro ir moters ryšiui du žmonės stengiasi kuo daugiau sužinoti vienas apie kitą. Reikšmingą vaidmenį, galvojant apie tolesnį bendravimą, užima vertybės, tame tarpe ir požiūris į neištikimybę. Dėl to kalbėtis apie jas tiesiogiai, be užuolankų yra ypatingai svarbu.

Kad ir kaip, jūsų manymu, moterys gerai suprastų užuominas, tokio informacijos pateikimo būdo nerekomenduočiau, jei norite brangiam žmogui pasakyti ką nors, kas jums iš tikro svarbu. Net labai aiškiai ir konkrečiai suformuluotas mintis klausytojas gali pakoreguoti, atsižvelgdamas į savo būseną, patirtį, lūkesčius, pasitikėjimą savimi ir kitus niuansus. Dėl to išsakius savo požiūrį, verta net pasitikslinti, kaip asmuo tai suprato ir kiek tas supratimas yra artimas tam, kurį jūs norėjote perduoti.

Jei jums yra svarbu pačiam būti ištikimam ir norėtumėte, jog jūsų partnerė taip pat vadovautųsi tokia nuostata, nereikėtų vengti šios temos. Kalbėjimas apie išdavystę, savo pasiryžimus, baimes, įsivaizdavimus, kas laukia poros po to, ne tik padeda jaustis saugiau žinant kito asmens nuomonę ir nusiteikimą, bet ir didina asmeninį pasiryžimą “nenuklysti į šalį”. Aiškus savo pozicijos įvardinimas bei kito asmens lūkesčių žinojimas padeda apginti savo vertybes, kuomet susiduriama su realia galimybe tapti neištikimu.

Apibendrinat, jei jūsų gyvenime tam tikros vertybės yra tokios stiprios, jog jų sulaužymas ar netoleravimas neleistų toliau tęsti santykio, kad ir su labai brangiu žmogumi, apie tai verta taip ir pasakyti. Santykių pradžioje tuo galima pasidalinti kaip bendra gyvenime svarbia vertybe. Ilgainiui, ryšiui stiprėjant, apie tai reikėtų kalbėtis labai asmeniškai ir atvirai. 

Sėkmės. Vaida

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją