„Iki aukso pritrūko visų rungčių po trupučiuką, ne vien sėkmės toje paskutinėje dvikovėje – bėgime ir šaudyme. Nustebino kinė, kuri laimėjo pirmąją vietą. Ji labai visus nustebino. Nesitikėjau, kad ji bus mano konkurentė, su kuria reikės kovoti dėl aukso medalio“, - antradienį sakė sidabro apdovanojimu pasipuošusi Laura.

„Puikus Lietuvos rinktinės pasirodymas. Mes pagaliau atvežėme į Lietuvą medalį individualioje olimpinėje rungtyje. L. Asadauskaitė nusipelnė to sidabro medalio. Londone ji gerai fechtavosi ir jojo labai gerai. Mūsų moterys labai stiprios pasaulyje“, - pasirodymą įvertino Londone buvęs Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) generalinis sekretorius Večiaslavas Kalininas.

L. Asadauskaitė ir Donata Rimšaitė - nebaigė estafetės varžybų. Lietuvos merginos nesusitvarkė su žirgais ir galutinėje įskaitoje buvo tryliktos.

„Estafečių rungtyje šiek tiek suklupo mano žirgas, nukrito mano kolegė (D. Rimšaitė). Tiesiog mes nepabaigėme varžybų. Taip, tradiciškai žirgai kenkia Lietuvos rinktinei. Kai pavyksta susikalbėti su žirgu – būna medalis, kai nepavyksta – rezultatai prasti“, – pasakojo pasaulio vicečempionė.

„Estafetėje Laurai teko „sunkus“ žirgas, kurio ji nesuvaldė. Kelis kartus sustojusi prie kliūties gavo 200 taškų baudos, o Donatos žirgą prieš startą išgąsdino varžovė ir ji nukrito“, - aiškino V. Kalininas.

L. Asadauskaitė prieš dvejus metus pasaulio čempionate buvo trečia, šįmet – antra, o kas toliau?

„Lauksime pirmos vietos. Aukso. Jėgų dar yra, kovosime toliau“, - juokiasi mergina.

Toliau L. Asadauskaitės šį sezoną dar laukia pasaulio taurės finalo varžybos.

„Finalas vyks Brazilijoje, dabar jam ruošiuosi. Pailsėti be abejo spėsiu – rytoj“, - puikia nuotaika spinduliavo penkiakovininkė.

E.Krungolcas: prakaitas liejamas neveltui

Vyrų varžybose asmeninėje įskaitoje geriausiai sekėsi 22-jų metų Justinui Kinderiui, kuris finale surinko 6028 taškus ir užėmė šeštą vietą.

„Justinas kiekvienose varžybose startuoja vis geriau ir geriau. Auga gera pamaina mūsų asams. Jis dar jaunas“, - džiaugėsi V. Kalininas.

2006-ųjų pasaulio čempionas ir Pekino olimpinių žaidynių vicečempionas 36-erių metų Edvinas Krungolcas surinko 6012 taškų ir buvo aštuntas.

„Ką čia aš save vertinsiu? Viską vertina protokolas, ne aš. Paimkite, pažiūrėkite ir sužinosite, - oro uoste kalbėjo E. Krungolcas. – Aštunta vieta, manau, yra kažkoks optimalus rezultatas, parodantis, kad vis dėlto prakaitas neveltui liejamas. Galima viltis, kad ateityje bus dar geriau.“

Pasak E. Krungolco, turnyro lentelėje aukščiau pakilti jam sutrukdė įvairūs faktoriai.

„Įvairūs niuansai. Šįkart, manau, fechtavimas ir paskutinė rungtis – mūsų „biatlas“ – jungtinė bėgimo ir šaudymo rungtis. Ne, varžovai nieko nenustebino, naujų priešininkų nėra ir dar ilgai nebus. Visi - seni vilkai ne amžiaus, o patirties prasme. Nugalėjo tas, kas galėjo ir turėjo laimėti“.

„Edvinas pateko į aštuntuką ir tai labai gerai. Po olimpinių žaidynių jis iš viso galėjo ilsėtis, bet Edvinas toliau palaiko formą“, - auklėtinį gyrė vienas LŠPF vadovų V. Kalininas.

A.Zadneprovskis: nesu nusvylęs

Dukart pasaulio čempionas (2000 ir 2004 m) bei paskutinių dviejų olimpiadų prizininkas 35-erių metų Andrejus Zadneprovskis surinko 5608 taškus ir liko 31-as tarp 36-ių finalo dalyvių.

„Mano rezultatai – nieko. Iki jojimo rungties man sekėsi visai neblogai, buvau aštuntoje pozicijoje, viskas klostėsi neblogai. Tikrai žirgas šįkart pateko ne lengviausio būdo, neradau aš su juo bendros kalbos, nesusitvarkiau ir teko smukti žemyn iki autsaiderių.

Ką padarysi, toks mūsų sportas. Nusivylęs nesu. Tokia mūsų sporto šaka – kartais laimi, kartais – pralaimi. Viskas tvarkoje“, - startus čempionate apibendrino A. Zadneprovskis.

„A. Zadneprovskis puikiai startavo. Jei ne tas žirgas. Penkiakovėje du sportininkai joja vienu žirgu. Burtai lėmė, kad Andrejus jojo po baltarusio Dmitrijaus Meliacho, kuris išerzino žirgą ir toks teko mūsiškiui“, - nesėkmės priežastį įvardino V. Kalininas.

Komandų įskaitoje Lietuvos vyrai (J. Kinderis, E. Krungolcas ir A. Zadneprovskis) – užėmė 3 vietą, o estafečių duetas (E. Krungolcas ir J. Kinderis) – buvo šeštas tarp šešiolikos porų.

Lietuvių rezultatai pasaulio čempionate:

Asmeninės varžybos. Laura Asadauskaitė – 2 vieta;

Asmeninės varžybos. Justinas Kinderis - 6 vieta;

Asmeninės varžybos. Donata Rimšaitė - 8 vieta;

Asmeninės varžybos. Edvinas Krungolcas - 8 vieta;

Asmeninės varžybos. Andrejus Zadneprovskis – 31 vieta;

Asmeninės varžybos. Tadas Žemaitis – 71 vieta;

Vyrų estafetė. J. Kinderis ir E. Krungolcas - 6 vieta;

Moterų estafetė. L. Asadauskaitė ir D. Rimšaitė - 13 vieta.

„Donatos 8-oji vieta asmeninėse varžybose – labai geras pasiekimas, bet jai sutrukdė plaukimo rungtis. Pasaulio čempionate visi nori patekti į dešimtuką. T. Žemaičio gaila, bet jis blogai fechtavosi“, - kitų dviejų Lietuvos rinktinės narių ir pliusus, ir trūkumus pastebėjo LŠPF generalinis sekretorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją