Apklausos rezultatai rodo, kad žiūrovai labiau vertina dabartinės kartos aktorius.

63 metų A.Pacino už vaidmenis garsiuosiuose Franciso Fordo Coppolos (Fransiso Fordo Kopolos) filmuose buvo du kartus nominuotas "Oskarams", tačiau apdovanojimo negavo. Savo "Oskarą" aktorius atsiėmė 1992 metais, už ne tokį "kietą" aklo armijos veterano vaidmenį juostoje "Moters kvapas" (Scent of a Woman).

Trečiąją ir ketvirtąją "Channel 4" sąrašo vietas užėmė Tomas Hanksas (Tomas Henksas) ir Kevinas Spacey (Kevinas Speisis), o penktąją ir šeštąją - Harrisonas Fordas (Harisonas Fordas) ir Jackas Nicholsonas (Džekas Nikolsonas).

Apklausoje dalyvavo daugiau kaip 25 tūkst. žiūrovų. Geriausiai įvertintas britų aktorius yra Anthony Hopkinsas (Entonis Hopkinsas), kuriam atiteko septintoji vieta.

Aštuntojoje yra Seanas Connery (Šonas Koneris), o devintojoje atsidūrė 32 metų škotas Ewanas McGregoras (Evanas Magregoras) - jauniausias aktorius pirmajame dešimtuke. Geriausiai įvertintas jau miręs aktorius yra Cary Grantas (Keris Grantas), vaidinęs tokiuose klasikiniuose filmuose, kaip "Šiaurė-šiaurės vakarai" (North by Northwest). Jam atiteko 10-oji vieta.

Moterų pirmajame dešimtuke nėra. Aukščiausią - 13-ąją - poziciją užima "Pusryčių pas Tifanį" (Breakfast at Tiffany's) žvaigždė Audrey Hepburn (Odri Hebern). Sigourney Weaver (Sigurni Veiver), labiausiai išgarsėjusi vaidmenimis filmuose "Svetimas" (Alien), užėmė 20-ąją vietą.

Šiemet "Oskaru" apdovanota Catherine Zeta-Jones (Ketrin Zeta-Džouns) į sąrašą nepateko, tačiau 100-ąją jo vietą užima jos vyras Michaelas Douglasas (Maiklas Daglasas).

Kandidatų sąrašus parengė filmų kūrėjų ir kritikų komisija, o balsavimas pusantro mėnesio vyko "Channel 4" tinklalapyje .

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją