Pasak C.Powello, Vašingtonas nagrinėja pasiūlymą, kurį, jo teigimu, Šiaurės Korėja pateikė praėjusią savaitę vykusio trišalio JAV, Šiaurės Korėjos ir Kinijos pareigūnų susitikimo metu.

Praėjusią savaitę George'o W.Busho (Džordžo V.Bušo) administracijos šaltiniai pranešė, kad Pchenjanas šių derybų metu prisipažino turintis branduolinių ginklų.

"Šiaurės korėjiečiai prisipažino darantys tam tikrus dalykus ir sakė, kad tai gali būti tolesnių diskusijų objektas", - sakė C.Powellas žurnalistams ir pridūrė, kad Šiaurės Korėja žada atsisakyti savo vykdomų branduolinių programų, jeigu JAV sutiks dėl "reikšmingų žingsnių" keičiant savo priešišką politiką Pchenjano atžvilgiu.

"Jie tikrai pateikė planą, kuriame kalbama apie jų branduolinius pajėgumus ir raketų bandymus, tačiau, suprantama, mainais jie tikisi mūsų reikšmingų žingsnių", - sakė C.Powellas.

"Mes nagrinėjame šį planą, nagrinėjame kartu su mūsų draugais ir sąjungininkais, - sakė JAV valstybės sekretorius.- Mes palaikome glaudžius ryšius su pietų korėjiečiais, japonais, kinais, rusais, australais ir kitais".

Vakarų diplomatai, remdamiesi iš Kinijos pareigūno gauta informacija, pranešė, kad praėjusią savaitę Pekine vykusiose Š.Korėjos ir JAV derybose Pchenjanas pažadėjo nutraukti savo branduolinę programą, jei Vašingtonas atsisakys savo priešiškos politikos šios stalinistinės valstybės atžvilgiu. Š. Korėja taip pat pasisiūlė nutraukti balistinių raketų bandymus ir raketų eksportą, sakė diplomatai, nenorėję skelbti savo pavardžių.