Iš pažiūros dvidešimtmetis R. Mėlinis labiau primena bėgiką ar futbolininką nei šuolininką į aukštį. Pastarieji dažniausiai būna aukšti, tačiau pasak Rimanto, tai nėra pagrindinis kriterijus.

„Yra dviejų tipų šuolininkai – šokantys „iš jėgos“ ir „iš greičio“. Mano atveju, nedidelis ūgis kompensuojamas būtent įsibėgėjimo greičiu.

Nematau tame jokio minuso – dažnai prisimenu Švedijos šuolininką Stefaną Holmą (kurio ūgis – 1,81 metro, o geriausias rezultatas – 2,40 metro) ir žinau, jog galiu ir aš. Ūgis yra kompensuojamas greičiu.“

Pasak sportininko, į lengvąją atletiką ir būtent šuolių į aukštį rungtį jis pateko neatsitiktinai ir tiesiu taikymu: „Dar mokykloje, per kūno kultūros pamokas mokytoja pastebėjo, jog esu šoklus ir pasiūlė išbandyti jėgas būtent šuolio į aukštį varžybose. Tas tarpmokyklines pirmenybes laimėjau, „žirklėmis“ peršokdamas berods 1,50 metro.

Tada treneris E. Petrokas pakvietė į rimtesnes treniruotes ir dvejus metus treniravausi Raseiniuose. Tad atėjau ne apskritai į lengvąją atletiką, o konkrečiai į šuolį į aukštį. O dar po dviejų metų atsidūriau Vilniuje pas Kęstutį Šapką.“

Geriausias R. Mėlinio rezultatas šiuo metu yra 2,17 metro ir jam iki Kaune liepą vyksiančio Europos iki 23 m. amžiaus (U-23) lengvosios atletikos čempionato normatyvo trūksta vos centimetro. Kaune vykusiame Lietuvos aukštųjų mokyklų žiemos čempionate raseiniškis šį aukštį jau yra įveikęs, tačiau tai padarė... ketvirtuoju bandymu.

Tad ko trūksta iki siekiamo rezultato?

„Tikriausiai trūksta susikaupimo, mat per treniruotes ne kartą ir ne du esu šokęs panašius aukščius. Tad tereikia susikaupti ir esu tikras, kad 2,18 metro aukštį tikrai įveiksiu. O treneris dažnai kartoja, jog jau atėjo laikas šokinėti ne 2,18 ar 2,20 metro. Fiziškai tam esu pasiruošęs, betrūksta tuo įtikėti psichologiškai.“

Lengvaatletis Rimantas Mėlinis

Rungtis: šuolis į aukštį;
Geriausias rezultatas: 2,17 m.;
Gimimo data ir vieta: 1988 m. birželio 3 d., Raseinių raj.;
Gyvenamoji vieta: Vilnius;
Ūgis: 178 cm;
Svoris: 71 kg;
Šeimyninė padėtis: nevedęs;
Išsilavinimas: Vidurinis (Vilniaus Ozo Vidurinė mokykla), VPU Kūno kultūros bakalauro studijos;
Mėgstamas laisvalaikio užsiėmimas: Leisti laiką su draugais, žiūrėti filmus, daug ir skaniai valgyti, miegoti;
Nuo kada sportuoja: 2002m.;
Buvę treneriai: E. Petrokas;
Dabartinis treneris: Kęstutis Šapka;

Geriausi pasiekimai:

2007 m. Baltijos šalių - Rusijos jaunimo mačas Kaune 2 vieta (2,11 m), Lietuvos mokinių Olimpinio festivalio varžybos Šiauliuose – 1 vieta (2,17 m), Europos jaunimo U-20 čempionatas Hengele – 8 vieta (2,17 m), Lietuvos čempionatas Kaune – 1 vieta (2,10 m);

2008 m. Lietuvos Universiada Kaune – 1 vieta (2,05 m), SELL studentų žaidynės Otaniemi – 3 vieta (2,10 m);

2009 m. Lietuvos uždarų patalpų čempionatas Kaune – 2 vieta (2,10 m), Lietuvos universitetų čempionatas Kaune – 1 vieta (2,15 m), „Cosma“ taurė – 1 vieta (2,14 m).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją