Taivano sveikatos apsaugos departamentas penktadienį paskelbė už informaciją apie tikėtiną ar įtariamą SŪRS atvejį sumokėsiąs 2,5 tūkst. vietos dolerių (72 JAV dolerių) premiją.

"Žmonės, įtariantys, kad sunkiu ūmiu respiraciniu sindromu užsikrėtė jų šeimos nariai, artimi draugai ar kaimynai, gali pranešti tai vietos sveikatos apsaugos įstaigoms, - sakė departamento pareigūnai. - Iš pradžių galbūt gausime daug neteisingų pranešimų, bet esame arti Kinijos, todėl turime imtis prevencinių priemonių". Premijos, šiais duomenimis, bus išmokėtos, gydytojams nustačius, kad atitinkamas asmuo yra užsikrėtęs SŪRS.

Taivane užregistruoti 29 įtariami SŪRS atvejai, o dar 44 asmenys, galbūt apsikrėtę šiuo virusu, yra kilę iš Kinijos pietinės dalies. Nors saloje dar niekas nemirė nuo šios gripą primenančios ligos, valdžios institucijos būgštauja, kad glaudūs Taivano verslo ryšiai su Kinija gali prisidėti prie SŪRS išplitimo. Beveik 1,7 tūkst. Taivano gyventojų yra paskelbtas namų karantinas.

Taivanas, siekdamas sustabdyti viruso plitimą, yra įvedęs griežtas sveikatos apsaugos priemones. Jo oro uostuose, pavyzdžiui, visi iš užsienio atvykę keleiviai privalo pasimatuoti temperatūrą. Vienam iš Kinijos grįžusiam taivaniečiui, šią savaitę Taibėjuje atsisakiusiam matuotis temperatūrą, buvo skirta 60 tūkst. dolerių (1,7 tūkst. JAV dolerių) bauda.