„Tikimės, kad šeimos ambasadoriai visuomenėje skleis per amžius Lietuvoje pasiteisinusią pagarbą šeimai ir apie tai jie liudys ne tik savo draugų rate, bet ir kasdienėje veikloje“, – sakė ministras R.J.Dagys.

Pirmieji originalūs ženkleliai, ant kurių pavaizduotas logotipas „Šeima - mūsų stiprybė“ ir užrašai „Šeimos ambasadorius“ arba „Šeimos ambasadorė“, buvo įteikti TV laidos „Tele bim-bam“ įkūrėjai Neringai Čereškevičienei ir jos vyrui Alfredui, laidų vedėjams Astai ir Giedriui Masalskiams, vilniečiams Alantai ir Petrui Masiuliams, Vandai ir Edmundui Petrauskams, kauniečiams Jūratei ir Virgilijui Rudzinskams, panevėžiečiams Lionei ir Jurgiui Lapinskams.

Nors šeimos ambasadorių paskelbimo ceremonijoje dėl objektyvių priežasčių negalėjo dalyvauti disko metikas Virgilijus Alekna, krepšininkas Saulius Štombergas, „Nemateko“ vadovė Egidija Vaicekauskienė su šeimomis, taip pat kaišiadoriškiai Erika ir Česlovas Kriščiūnai, vilniečiai Dalia ir Rolandas Vilkončiai, Ona ir Giedrius Viduoliai iš Rokiškio, jie taip pat paskelbti „Šeimos ambasadoriais“.

Unikalūs ženkleliai ir liudijimo sertifikatai šioms šeimoms bus įteikti vėliau.
Prieš ceremoniją susirinkusiesiems pagrojo smuikininkas Vilhelmas Čepinskis ir Lietuvos muzikos akademijos magistrantė Viktorija Kukauskaitė.

Per neformalų pokalbį šeimos ambasadoriai apsikeitė nuomonėmis, kaip reikėtų stiprinti šeimos institutą šalyje ir kaip geriau tai padaryti.

Pasak jų, valstybė turėtų skatinti šeimas konkrečiomis priemonėmis, pavyzdžiui, suteikiant jaunoms šeimoms lengvatų.

Tačiau ne mažiau svarbu yra skleisti pozityvias žinias per spaudą, televiziją ir radiją.
„Informacinis srautas yra labai svarbus, bet į jį prasimušti su gražia žinia labai sunku“, – apgailestavo Giedrius Masalskis.

„Nebūtina su kažkuo kovoti, siekiant pabrėžti šeimos svarbą, geriau tai darykime per pozityvias naujienas“, – vyrui antrino Asta Masalskienė.

Šeimos ambasadoriai pabrėžė, kad jie pasirengę viešojoje erdvėje akcentuoti šeimos svarbą.
„Mes galime tai daryti, bet duokite mums vėliavą, kurią galėtume nešti, kad visi matytų“, – sakė N.Čereškevičienė.

Ministras R.J.Dagys akcentavo, kad ministerija tik parodo ambasadoriams kryptį, o jie patys savo iniciatyva galėtų siūlyti, kaip skleisti šeimos vertybes pačioje visuomenėje, ypač regionuose, kur galėtų atsirasti savi ambasadoriai.

Šeimos ambasadoriai pageidavo, kad ministerijos specialistai juos visada informuotų apie rengiamus įstatymų projektus, atliekamus tyrimus ir apklausas. Taip jie galėtų pateikti siūlymus, kaip reikėtų geriau skatinti šeimas.

Šeimos ambasadoriai buvo informuoti, kad jau šiemet Socialinės apsaugos ir darbo ministerija paskelbs įvairias akcijas ir konkursus verslininkams, kurie kurtų šeimai palankią aplinką, produktus ir paslaugas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją