Antros dienos programa vyks pagal nusistovėjusias „Žaibo“ tradicijas: nuo viduramžių karybos demonstravimo ir archainio folkloro iki patriotinio pagan metalo. Veiksmas vyks Žiemgaloje, Joniškio rajone, įprastinėje poilsiavietės „Plūgo broliai“ teritorijoje po atviru dangumi.

Poilsiavietės parko teritorija specialiai festivaliui bus dar labiau praplėsta. Bus dar didesnė scena, dar kokybiškesnis garsas, dar daugiau miško, dar stipresnis gyvas „Plūgo brolių“ alus... Žiemgaloje vėl skambės senovinės karo dainos, žvangės ginklai, griaudės nūdienos juodžiausio plieno trenksmas!

Jubiliejaus išskirtiniai svečiai, įžymieji Švedijos vikingai „Amon Amarth“. Viena įžymiausių pasaulyje melodingo death metalo grupė susikūrė dar 1988-ais metais Tumbos mieste. „Amon Amarth“ muzikai ir lyrikai turi stiprią įtaką domėjimasis savo šalies istorija, vikingais bei apskritai visa Skandinavų mitologija, kurią grupės vokalistas, milžinas Johan`as Hegg`as laiko netgi savotiška gyvenimo filosofija.

„Amon Amarth“ labai dažnai koncertuojanti komanda, yra dalyvavę daugelyje turų po Europą, bei Ameriką. Turuose grupę yra lydėję ne ką mažiau žinomos grupės kaip: Deicide, Six Feet Under, Morbid Angel, Enslaved. Paskutiniame ture po Europą „Amon Amarth“ dalijosi scena su trash metalo gigantais „Slayer“.

Tad belieka tik smagiai stebėtis, jog tokios grupės turų sąraše, šalia tokių miestų kaip Maskva, Niujorkas, Londonas, Berlynas, atsiranda įrašas Joniškis „Kilkim žaibu“.

Festivalyje taip pat dalyvaus Čekijos metalo veteranai „Root“. Grupė gyvuoja nuo 1987 metų ir yra viena iš originalių ir labiausiai išskirtinių grupių Metalinėje scenoje. „Root“ apėmė visus sunkiojo metalo stilius: doom, progressive, black metal su folkloro bei klasikinės muzikos elementais.

Grupės itin stipraus ir originalaus balso savininkas Big Boss yra labai charizmatiška ir originali asmenybė. Yra išleidęs keletą savo solinių albumų, dalyvauja įvairiuose muzikiniuose projektuose su tokiomis grupėmis kaip: Behemoth, My Dying Bride... Ir nors Big Boss jau beveik 50 metų, jis teigia, kad yra kaip niekad pilnas jėgų ir jaučiasi pragariškai gyvybingas, bei turi daug ateities planų.

Triuškinančio jubiliejaus repertuarą paįvairins Suomijos black metalo ekstremalai „Impaled Nazarete“. Pabaltijo šalyse ypač pamėgti suomiai yra koncertavę daugiau nei 30 – yje skirtingų šalių keturiuose žemynuose. Lietuvoje suomiai svečiavosi prieš šešetą metų ir sulaukė tikrai nemažai vietinės publikos susidomėjimo bei palaikymo. Koncertuose abejingų nepaliekantys exstremalai festivalyje atliks geriausius visų laikų savo kūrinius.

Jubiliejuje taip pat dalyvaus ištikimiausi festivalio draugai: garsiausia visų laikų Latvijos metalo grupė „Skyforger“, ryškiausi Estijos metalo atstovai „Metsatoll“ ir „Loits“, bei Žemaitijos metalo legenda „Meressin“.

„Žaibo“ garbės svečiai – senovės baltų kovų brolija „Vilkatlakiai“ mums primins garbingą Tėvynės praeitį, pergales, nukels mus nors trumpam į staugiančių vilkų ir žvangančių ginklų laikus. Šį kart bus pademonstruota gyvosios istorijos pamoka, idant prisimintume, prieš kokią galingą Europos karinę žudančią jėgą Lietuva atsilaikė ištisus šimtmečius ir liko nenugalėta.

Turėsime galimybę gyvai išvysti, kaip ir kokiomis priemonėmis buvo kovojama su geležiniais kryžiaus nešėjais, ir įsitikint ar buvo įmanoma apskritai juos įveikt atviroje kovoje. Nepabūgę baltiškos rūstybės, riterių kovos meną demonstruos gyvosios istorijos klubas „Hospitalierių ordinas“. Neatmestina ir ta galimybė, kad viena ar kita pusė turės padėjėjus samdinius.

Be jau minėtų dalyvių festivalyje dalyvaus dar daug gerai žinomų folkloro bei metalo kolektyvų. Renginio programoje dalyviai net iš 7-ių valstybių.