Tokia išvada padaryta įvertinus 2754 vaikų sveikatos būklę. Noiherbergo epidemiologijos instituto mokslininkai nustatė, kad prieš pastojimą ilgą laiką nėštumo tabletėmis vengusių motinų vaikai net du kartus dažniau serga minėtomis ligomis, praneša agentūra "Datamonitor.

Taip pat pastebėta, kad net po gimdymo tokias tabletes geriančių motinų vaikai taip pat dažniau negaluoja - jiems dažna sloga, varvanti ar užimta nosis, bėga iš nosies, būdingas švokščiantis kvėpavimas, bėrimas, niežti oda.

Autoriai pažymi, kad jų tyrimas verčia abejoti, kad esama biologinio ryšio tarp oralinių kontraceptinių priemonių ir vadinamųjų atopinių ligų, tai yra, įgimto polinkio sirgti alergijomis ir kitomis odos ligomis. Ryšys, anot jų, esąs išorinis.

Tyrimų grupės vadovas dr. Joachimas Heinrichas nesistebėjo, kad iki nėštumo tabletes gerdavusios motinos vaikas turėjo polinkį minėtoms ligoms, bet sunkiau paaiškinti, kad panašiai buvo pradėjus tokias tabletes naudoti po gimdymo. Jis spėja, kad žindomas kūdikis galėjo tų vaistų gauti žįsdamas krūtį - iš motinos pieno.

Ryšys tarp geriamų nuo nėštumo tablečių ir astmos jau tiriamas senokai, bet nesama vieningos nuomonės šiuo klausimu. Vieni tyrimai rodo, kad tokios tabletės net pagerina astmai polinkį turinčių moterų būklę, bet kitais tyrimais įrodoma, kad hormonų terapija neigiamai veikia tokias moteris.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją