Pasak ketvirtadienį paskelbto VSD pranešimo spaudai, J. Jučas savo rašte pripažįsta, kad neturi konkrečių faktų, patvirtinančių nuogąstavimus dėl vyriausybinio ryšio patikimumo.

Liberalo J. Jučo raštas yra atsakymas į VSD pradėtą tyrimą, ar parlamentaro įtarimai dėl jo pokalbių klausymosi yra pagrįsti. Pradėdamas tyrimą, VSD vasario 20 dieną paprašė Seimo nario "sukonkretinti išsakytus nuogąstavimus dėl vyriausybinio ryšio patikimumo".

VSD tyrimą pradėjo po rašinių spaudoje apie tai, kad Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narui J. Jučui kilo įtarimų, jog šalies specialiosios tarnybos klausosi jo pokalbių vyriausybinio ryšio telefono linija.

J. Jučas spaudai sakė neturįs "šnipinėjimo" įrodymų, tačiau įtarimų jam kilę po, kai išgirdo, kad kitiems asmenims tapo žinomas jo privataus pokalbio telefonu turinys.

Keli ankstesnės kadencijos Seimo narių taip pat yra nuogąstavę, kad kažkas klausosi jų pokalbių telefonu, tačiau šie įtarimai nepasitvirtino.

Vyriausybinio telefono ryšio linija gali naudotis kiekvienas Seimo narys. Surinkus specialų telefono numerį, ja galima paskambinti tiesiogiai bet kuriam valstybės pareigūnui. Vyriausybines telefono linijas aptarnauja vyriausybinio ryšio centras, kuris yra Valstybės saugumo departamento padalinys.