"Gali būti pateikta iš pirmo žvilgsnio nekaltų pasiūlymų, kurie akimirksniu siūlomą įstatymo projektą paverstų neveiksniu", - "Lietuvos rytui" sakė K.Glaveckas.

Biudžeto ir finansų komitetas pirmadienį pritarė Vyriausybės teiktai azartinių lošimų įstatymo redakcijai, atmesdamas Seimo nario liberalo Vlado Žalnerausko siūlytą alternatyvų variantą.

Komitetas nepritarė ir Seimo narių pasiūlytoms projekto pataisoms, kuriomis buvo siekiama Lietuvos įmonėms palengvinti sąlygas įsitraukti į azartinių lošimų verslą, tačiau kartu apriboti šio verslo išplitimą, galimus neigiamus jo socialinius padarinius bei užtikrinti tinkamą jo kontrolę.

"Mūsų siūlomas kone liberaliausias įstatymo variantas yra skirtas tam, kad lošimų verslas galėtų startuoti. Pradėję svarstyti įvairius apribojimus bei pataisymus, galime vėl prieiti prie pusiau legalaus lošimų verslo, kuris valstybei neatneštų jokios naudos. Dabar veikiančius nelegalius lošimo namus įmanoma įveikti tik visiškai legalizavus verslą", - kalbėjo komiteto vadovas.

Šešiems komiteto nariams balsavus "už" ir vienam susilaikius, Biudžeto ir finansų komitetas pritarė Vyriausybės siūlomai nuostatai neklasifikuoti lošimo automatų į ribotų ir neribotų laimėjimų. Anot Seimo narės socialdemokratės Birutės Vėsaitės, toks automatų klasifikavimas būtų palengvinęs lietuviško kapitalo įsiliejimą į azartinių lošimų rinką.

Komitetas nusprendė leisti naudoti nenaujus lošimo automatus bei nurodė maksimalią 100 tūkst. litų sumą, kurią laimėtojas turėtų gauti iš karto. Didesni kaip 100 tūkst. litų laimėjimai turės būti išmokami per 24 valandas.