Anot trečiadienį paskelbto pareiškimo, Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus "vėl, kaip ir inauguracijos dienomis, pakartojo savo pasiryžimą atvesti Lietuvą į NATO".

"Ar ligi Prezidento kadencijos pabaigos, ar gavus pakvietimą NATO viršūnių susitikime 2002 metais - kalbama iš tikrųjų apie tą patį laiką. Tai valstybės vadovo įsipareigojimas, prie kurio turėtų jungtis ir telktis apie Prezidentą visos atsakingos, valstybiškai mąstančios politinės jėgos", sakoma V. Landsbergio pareiškime.

V. Landsbergis, pasitelkdamas rusų klasiko Ivano Krylovo pasakėčios veikėjus, teigia, kad valstybės reikaluose "gulbės, lydekos ir vėžio traukiamą vežimą būtų pernelyg sunku važnyčioti".

Anot V. Landsbergio, "šiuo metu vėžio funkciją numanomuose pakinktuose geriausiai atlieka Naujoji sąjunga".

"Jos parašų rinkimų akcija, nuteikianti žmones prieš Lietuvos kariuomenės pasirengimą šalies gynimo, taikos ir tarptautinio saugumo pareigai atlikti, jau padarė nemažą žalą Lietuvos valstybės, kaip apsisprendusios NATO kandidatės, įvaizdžiui", sakoma V. Landsbergio pareiškime.

Kaip žinoma, teisininko Artūro Paulausko vadovaujama Naujoji sąjunga surinko daugiau kaip 100 tūkstančių Lietuvos piliečių parašų ir inicijavo biudžeto įstatymo pakeitimo projektą, siūlydama beveik 148 mln. litų sumažinti krašto apsaugos sistemos išlaidas, šią sumą skiriant švietimo ir studijų poreikiams.

Šis projektas, kuriam nepritarė Vyriausybė bei keturi Seimo komitetai, bus toliau svarstomas artimiausiuose Seimo posėdžiuose.

Naujosios sąjungos iniciatyva, anot V. Landsbergio, "visai priešinga prezidento Valdo Adamkaus politinei nuostatai ir pastangoms".

"Tačiau dabar ta partija, kartu su dar dviem prisiglaudusiom, mėgina skelbtis Prezidento politikos šalininkėmis. Tik Lietuvoj, kur lietūs lyja, o aitvarai stogus nešioja, įmanomas toks visuomenės apgaudinėjimas", sakoma V. Landsbergio pareiškime.

Seimo pirmininkas turėjo galvoje praėjusią savaitę paskelbtą pareiškimą, jog V. Adamkus ėmėsi globoti Naujosios sąjungos, Lietuvos liberalų sąjungos bei Centro sąjungos konferenciją apie "naująją politiką".

Konservatoriai į šią konferenciją nepakviesti, nes, pasak centristų lyderio Romualdo Ozolo, "jie ne liberalai".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją