Remtis ne savais norais ir reikalavimais, bet fiziologijos dėsniais, kurie leis jums, paspaudus reikiamą šios mašinos „mygtuką“, gauti prognozuojamą rezultatą. Tas, kuris atlikdamas t-tapp pratimus teisingai maigys „mygtukus“, garantuotai neteks 2 centimetrų klubų apimties per savaitę ir per mėnesį aprangą sumažins vienu dydžiu, rašoma žurnale „Zdorovje“.

Sudie, kelnės

Pratimai skirti kelioms grupėms: sėdmenims, „plokščiam pilvukui“, „lieknai talijai“, „grakščioms kojoms“. Nepamirštos rankos, kurioms pažadėtas grožis be svarmenų, ir nugara. Blokams reikia maždaug 15 minučių, jie susideda iš 1-3 pratimų, kurių kiekvienas atliekamas nuo 8 iki 20 kartų. Galima atlikti ir kelis blokus iškart. Vietoje svarmenų naudojamas savas kūnas. Jūs ne tiesiog mosikuojate koja, o tuo pat metu dar ir įtempiate raumenis.

Pirmasis iš mano aptiktų pratimų žadėjo pašalinti „galifė“ ir patempti sėdmenis. Kojas sudėjus pečių plotyje, reikėjo ištiesti rankas virš galvos ir lėtai pritūpti kaip galima žemiau, laikant rankas taip, lyg jos būtų nugaros „tąsa“. Neįprasta buvo tai, kad pratimą atlikti reikėjo lėtai. Trečiąjį kartą iš aštuonių kartojant pratimą, kojos sudrebėjo, nugarą susopo. Ištvėrusi iki šešių, nusprendžiau pailsėti... Vis tiek prieš akis dar laukė pratimai.

Kitas pratimas turėjo sustiprinti pilvo ir sėdmenų raumenis, taip pat sustangrinti priekinius, užpakalinius ir šoninius klubų iškilimus. Stovint ant kairiosios kojos, iš pradžių reikėjo pasiekti su dešiniosios kojos keliu krūtinę link kairiojo peties, paskui nuleisti ir vėl pakelti, bet dabar pasukus 90 laipsnių. Tačiau užvis labiausiai nustebino pratimai kojoms.

Iš pažiūros nėra nieko paprasčiau: guli ant nugaros, pakėlus kojas aukštyn, ir lenki jas iš eilės per kelius arba lenki į šalis. Paslaptis ta, kad kojos buvo įtemptos, o pirštų galai nukreipti tai į save, tai į išorę. Kai baigiau, klubų raumenis, rodėsi, laužyte laužė.

Tik vienas centimetras

Iš pradžių skirti visas 15 minučių niekaip neišėjo – nuolat tekdavo mesti pratimą ir eiti prie monitoriaus žiūrėti, ar teisingai darau. Gali būti, kad būtent dėl to per pirmąją savaitę ir nepastebėjau jokių klubų apimties pokyčių. Vis dėlto vyras pripažino, kad kūnas tapo stangresnis ir labiau gundantis. Subjektyvu, bet malonu.

Išmokusi pratimus, pripratau prie ritmo ir laiko, taigi reikalai pajudėjo. Antros savaitės pabaigoje klubų apimtis sumažėjo 1 cm. Dar po dviejų savaičių sijonai ir kelnės buvo kur kas laisvesni.

Iš viso idealo vaikymuisi (tai yra, siekiant įprasto drabužių dydžio) sugaišau 4 mėnesius kasdienių užsiėmimų ir 2 mėnesius treniruočių 3-5 kartus per savaitę.

Kilogramai tirpo lėčiau nei centimetrai, paskutinius tris vijau dar 4 mėnesius. Po to išsiaiškinau, kad sėdmenų ir klubų apimtis tapo mažesnė nei prieš 2 metus. Tai visai paaiškinama: t-tapp ne tik degina riebalus, bet ir stiprina raumenis. Apskritai kalbant, likau patenkinta ir treniruočių nenutraukiau.

Pliusai

Galima daryti namie, reikia tik sportinės aprangos ir avalynės.

Padeda deginti riebalus ir modeliuoti kūną, jį stangrina.

Nėra šuolių, judesių amplitudė nedidelė, o tai gerai žmonėms, turintiems didelį viršsvorį, taip pat tiems, kurie turi problemų su stuburu ir keliais.

Ne itin didelis apkrovimas, pulsas nelabai aukštas, - tai svarbu naujokams ir visiškai nesportiškiems žmonėms.

Rezultato palaikymui nereikia didinti apkrovos ar intensyvinti treniruočių. Kuo labiau treniruotas taps jūsų kūnas ir stipresni raumenys, tuo didesnį poveikį suteiks pratimai.

Minusai

Iš pradžių gimnastika būna sunki, gali skaudėti raumenis.

Iki tol, kol neperprasite pratimų, lieknėti nepradėsite.

Geros sportinės formos žmonės efekto nuo t-tapp veikiausiai nepajus.

Tie patys pratimai laikui bėgant gali įgristi, o mesti treniruotes – vadinasi, atsisakyti viso įdirbio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją