Planuojama, jog rinkoje telefonas turėtų pasirodyti balandžio mėnesį.

R520M palaikys duomenų perdavimą iki 56 kilobitų per sekundę greičiu. Jame taip pat bus sumontuota “Bluetooth” sąsaja, šešių eilučių grafinis ekranas, balso atpažinimo galimybė ir daugiafunkcinė užrašų knygelė asmeninei informacijai. “Bluetooth” sąsaja vartotojai galės sujungti telefoną su kitais nešiojamais įtaisais, pvz. nešiojamu ar kišeniniu kompiuteriu.

Balso atpažinimo funkcija ištarus įrašytą frazę įjungs automatinį telefono numerio rinkimą balsu. R520M bus įdiegta “Ericsson” sukurta programinė įranga. Su telefonu komplektuojamos ličio jonų baterijos budėjimo trukmė - apie 150 valandų. Tačiau svarbiausia naujajame telefone yra ne įvairios funkcijos, tačiau greitis.

“AT&T Wireless”, pirmoji pradėsianti prekybą naujuoju telefonu, yra viena iš keleto bendrovių, tvirtinančių, jog GPRS bus pagrindinis JAV mobiliojo ryšio standartas. Ši technologija jau dabar plačiai naudojama Europoje. “AT&T Wireless” teigia, kad apie 40 procentų jos tinklo palaikys GPRS, tačiau pilnas suderinamumas žadamas ne anksčiau 2002 metų pabaigos.