„Mūsų biudžetas „Formulei-1“ buvo vėl ir vėl mažinamas. „Honda“ paskelbus apie savo pasitraukimą iš „Formulės-1“, jis buvo vėl sumažintas, o po mėnesio, „Toyota“ peržiūrėjus metinius pajamų planus, nurėžtas dar kartą“, - atskleidė komandos vadovas Tadashi Yamashina.

„Negaliu tiksliai įvardinti, kiek buvo sumažintas mūsų biudžetas „Formulei-1“, tačiau per visą savo darbo „Toyota“ laiką niekada nemačiau tokio kaštų mažinimo“, - pastebėjo jis.

Šiemet komandai keliamas tikslas pelnyti pirmąją savo pergalę „Formulės-1“ lenktynėse. Manoma, kad tik toks rezultatas patenkintų automobilių gamintojos vadovybę Japonijoje. Kitu atveju laukia kaštų mažinimas, o galbūt net ekipos uždarymas apskritai.

„Pergalės ir rezultatai yra svarbu. Tačiau yra ir kitų faktorių. Tai verslas, ir jei komanda nebus vertinga, kitais metais galime dar labiau sumažinti išlaidas“, - pripažino T. Yamashina.

„Toyota“ „Formulės-1“ lenktynėse dalyvauja nuo 2002 m. Kol kas geriausiai jai sekėsi 2005 m., kai komanda čempionate užėmė aukštą 4-ąją vietą, o ekipos lenktynininkui Jarno Trulli dvejose varžybose pavyko finišuoti antram. Praėjusiais metais japonai pirmenybėse liko 5-i.

Daugiau informacijos ieškokite .">