Architekto išsilavinimą gavęs V. Mazuronis Seime dirba antrą kadenciją, yra frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas. Kai R. Paksas, išrinktas prezidentu, pasitraukė iš partijos vadovų, parlamentaras buvo perėmęs jo pareigas.

V. Mazuronio kandidatūrą „tvarkiečių“ kongresas patvirtino absoliučia balsų dauguma, susilaikiusiųjų buvo vos keletas. Tačiau dalyvaudami diskusijose partijos nariai apgailestavo, jog į kandidatus negali deleguoti partijos lyderio Rolando Pakso, mat šiam tai draudžia Konstitucija.

DELFI primena, kad 2004 m. balandį R. Paksas apkaltos proceso tvarka buvo nušalintas nuo valstybės vadovo pareigų. Nuo tol politikas negali eiti pareigų, kurios yra susijusios su priesaika valstybei.

Sausio mėnesį „Tvarkos ir teisingumo“ valdyba buvo patvirtinusi tris galimus kandidatus į prezidento postą, o galutinis sprendimas buvo paliktas partijos kongresui. Tačiau sekmadienį vykusiame kongrese „tvarkiečių“ lyderis R. Paksas pranešė, jog tiek J. Imbrasas, tiek Č. Jezerskas savo kandidatūras atsiėmė.