Įtariama jog ten iš lenkiško kontrabandinio spirito, panaudojant specialią filtravimo įrangą, buvo gaminami „Bajorų“, „Sobieski“ degtinių, trauktinių „Dainava“, „Palanga“ ir „Starka“ falsifikatai.

Įtardami, kad viename iš daugiaaukščio Fabijoniškių garažų masyvo garažų gali būti sandėliuojama spirito kontrabanda, MKT pareigūnai apie 11 val. ryto patikrino minėtą pastatą.

Nustatyti garažą, kuriame sandėliuoti nelegalūs svaigalai buvo nesudėtinga – iš jo sklido stiprus alkoholio tvaikas.

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad minėta patalpa – ne vien kontrabandinio spirito sandėlis – joje muitinės kriminalistai aptiko ir tikrą nelegalaus alkoholio gamybos „cechą“. Iš atvežtinio kontrabandinio „langų ploviklio“ čia į plastikines talpas buvo išpilstomas spiritas, stovėjo speciali alkoholio filtravimui bei alkoholio atskiedimui skirta įranga.

Filtruotas spiritas buvo maišomas su sirupu, į jį įmaišyta įvairių priedų (pvz., aitriųjų pipirų).

Patalpos savininkas, vilnietis R. A. pareigūnams negalėjo paaiškinti kaip jo garaže atsidūrė toks kiekis alkoholio. Kaip netrukus paaiškėjo, R. A. tame pat garažų masyve priklauso dar viena, tokia pati patalpa, irgi pilna panašios „produkcijos“.

Iš viso MKT pareigūnai abiejuose garažuose surado apie 600-700 litrų spirito. Dėžėse ir maišeliuose rasta apie 10 tūkst. kamštelių buteliams. Tačiau labiausiai pareigūnus sudomino panašus kiekis žinomų alkoholio gamintojų – „Bajorų“, „Sobieski“ degtinių, trauktinių „Dainava“, „Palanga“ ir „Starka“ etikečių.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.