Sekmadienį Seime vykusiame susitikime su užsienio šalių diplomatais Seimo vadovas pažymėjo, kad Lietuvos siekis - 2004 metais tapti visaverte abiejų organizacijų nare. Pasak A. Paulausko, mūsų laukia aktyvus darbas ir Europos Sąjungos, ir NATO šalių parlamentuose, kad Europos Sąjungos ir NATO sutarčių ratifikavimo procesai vyktų sklandžiai.

"Jūsų, gerbiamieji ambasadoriai, norėčiau paprašyti kryptingos informacijos apie Jūsų šalių parlamentuose vykstančius procesus, susijusius su ratifikavimu", - sakė Seimo Pirmininkas A. Paulauskas.

Seimo vadovas pažymėjo, kad Lietuva atsakingai rengiasi gegužės mėnesį įvyksiančiam referendumui, kuriuo bus realizuojamas Lietuvos strateginis tikslas - narystė ES.

Jo nuomone, labai svarbu suteikti žmonėms reikalingos informacijos, kuri atvestų juos iki teisingo pasirinkimo. Todėl A. Paulauskas pakvietė užsienio misijų vadovus aktyviai prisidėti prie šio proceso.

"Jums sutikus, būtų galima planuoti bendras Jūsų ir Seimo narių išvykas į regionus informuoti Lietuvos žmones apie narystę ES", - sakė A. Paulauskas.

Seimo vadovas taip pat informavo užsienio diplomatus apie tai, ką Parlamentas nuveikė, siekiant narystės ES ir NATO. Pasak jo, per šio Seimo kadenciją buvo priimti 98 įstatymai, susiję vien su eurointegracija. Jis patikino, kad artėjanti pavasario sesija bus ne mažiau intensyvi.

Pasak A. Paulausko, Lietuva dės visas pastangas, kad NATO plėtros kontekste

parlamento vaidmuo dar labiau stiprėtų. "Politinis valstybių NATO kandidačių solidarumas, pasireiškęs "Vilniaus proceso" metu siekiant bendro tikslo - pakvietimo narystei NATO - davė puikų rezultatą. Jis solidarizavo 10 Rytų ir Centrinės Europos valstybių. Manau, kad jis turėtų tęstis, dėmesio centrą perkeliant į tarpparlamentinį lygį", - sakė A. Paulauskas.

Siūlydamas tęsti "Vilniaus dešimtuko proceso" dalyvių konstruktyvų ir prasmingą bendradarbiavimą, A. Paulauskas pakvietė gegužės 22-23 dienomis į Trakus "Vilniaus dešimtuko" grupės šalių parlamentų pirmininkus. Šio susitikimo metu planuojama aptarti bendradarbiavimo ateitį bei iniciatyvas, tęstinumą po Prahos viršūnių susitikimo bei susitelkimą ratifikavimo proceso metu.