Įtakingas šalies laikraštis "Babel", kurį leidžia vyriausiasis prezidento Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) sūnus, rašo, kad vyriausiųjų ginklų inspektorių ataskaita dar labiau sustiprins pasipriešinimą galimam JAV vadovaujamam Irako puolimui.

"Nors ir neatspindėjusi faktų ir beribio Irako bendradarbiavimo padedant sėkmingai vykdyti inspekcijas masto, inspektorių Saugumo Tarybai pateikta ataskaita suteikia dar vieną galimybę visiems, nepritariantiems agresyviai JAV politikai", - rašoma Uday Saddamo Husseino (Udajaus Sadamo Huseino) leidžiamame laikraštyje.

"Jie gali ja (ataskaita) pasiremti siekdami, kad JAV blogio administracija nepasinaudotų Jungtinėmis Tautomis kaip priedanga agresijai prieš mus", - rašo "Babel".

"Irako klausimas gali būti svarbi galimybė... tokioms šalims kaip Rusija, Prancūzija, Kinija, Vokietija ir tokioms grupėms kaip Europos Sąjunga, Arabų lyga ir daugelis kitų, sukilti ir efektyviai vykdyti savo pareigas", - spausdina laikraštis.

Jungtinėms Valstijoms nepavyko užsitikrinti JT leidimo panaudoti jėgą prieš Iraką penktadienį, kai Saugumo Tarybos susitikime dalyvavę įtakingiausių valstybių atstovai parėmė raginimus tęsti Bagdado ginklų tikrinimus.

JT Monitoringo, patikros ir inspekcijų komisijos (UNMOVIC) vadovas Hansas Blixas (Hansas Blixas) savo ataskaitoje Saugumo Tarybai pareiškė, kad Irakas pradėjo artimiau bendradarbiauti, tačiau šalies prezidentas Saddamas Husseinas vis dar nepateikė informacijos apie įtariamai turimus masinio naikinimo ginklus.