Akcijoje dalyvavo dainininkas Alanas Chošnau, grupės "Biplan, "Skamp" bei kt. Akcijos metu buvo raginama pasisakyti prieš galimą karą Irake.

Tą pačią dieną daugumoje Europos ir pasaulio valstybių sostinių taikos akcijas rengė per du tūkstančius pacifistinių organizacijų ir judėjimų.

Krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius, komentuodamas pacifistų iniciatyvą, BNS pastebėjo, kad "nė vienas sveiko proto žmogus nepasisako už karą".

Tačiau, pasak jo, dabartinė padėtis Irake liudija, kad reikia imtis griežtų priemonių sudrausminti diktatorių, kuris, manipuliuodamas visų pripažintomis demokratinėmis vertybėmis, neketina laikytis prisiimtų įsipareigojimų sunaikinti pavojingo masinio naikinimo ginklo arsenalą.

"Renginio organizatoriai ko gero sulauks Saddamo padėkos už tai, kad padeda pridengti jo melą, kuris buvo demaskuotas JAV valstybės sekretorius Collino Powello pranešime Jungtinėse Tautose", - sakė ministras L.Linkevičius.

Parlamentaro Rolando Pavilionio vadovaujama LŠL sausio pabaigoje jau buvo surengusi protesto akciją prieš galimą karą Irake prie JAV ambasados, Krašto apsaugos ministerijos bei Prezidentūros.

Tuo tarpu Lietuva paskelbė esanti pasiryžusi prisidėti prie operacijos prieš Irako režimą.

Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus pareiškė, kad Lietuva remia visas įmanomas taikos su Iraku paieškas, tačiau, prasidėjus karinei operacijai, yra pasirengusi suteikti savo pagalbą. Užsienio reikalų ministerija paskelbė, jog Lietuva remia JAV formuojamą tarptautinę koaliciją prieš dabartinį Irako režimą.

Be to, pakviestąsias NATO nares ir narystės Aljanse siekiančias kandidates vienijanti Vilniaus grupė praėjusią savaitę paragino Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą imtis visų būtinų priemonių tam, kad būtų sustabdytas Irako keliamas pavojus tarptautinės bendruomenės saugumui ir taikai.

Diktatoriaus Saddamo Husseino vadovaujamas Irakas pastarąjį dešimtmetį kėlė pasaulio susirūpinimą dėl, kaip įtariama, vykdomų masinio naikinimo ginklų programų.