D.Kalibatas BNS korespondentei sakė, jog nuo pirmadienio jis bus Motorizuotosios pėstininkų brigados "Geležinis vilkas" vado pavaduotoju.

D.Kalibatas yra pirmasis iš 15-kos patarėjų, paliekančių Prezidentūrą. V.Adamkaus kadencija baigsis vasario 25-ąją. Vasario 26-ąją prisieks išrinktasis prezidentas Rolandas Paksas.

D.Kalibatas sraigtasparnių remonto bendrovės "Avia Baltica" praėjusį lapkritį buvo apkaltintas paėmęs 15 tūkst. JAV dolerių kyšį iš konkuruojančios sraigtasparnių remonto bendrovės "Helisota", kad "paskleistų šmeižikišką informaciją Valstybės saugumo departamentui (VSD) ir žiniasklaidai".

D.Kalibatas šiuos kaltinimus pavadino "absurdiškais pareiškimais". Jo teigimu, kaltinimai Prezidentūrai buvo susiję su "politiniu šou", kuriame jis, kaip karininkas, negalėjęs dalyvauti.

Lapkričio pabaigoje Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) paskelbė nenustačiusi kyšininkavimo faktų, kurie pagrįstų sraigtasparnių remonto bendrovės kaltinimus Prezidentūros darbuotojams.

VSD anksčiau paskelbė, kad "Avia Baltika" perdavė du sraigtasparnius "Mi-8" Sudanui. Tarptautinė bendruomenė įvardija šią valstybę kaip susijusią su tarptautiniu terorizmu, Sudanui taikomi įvairūs importo apribojimai.