Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas sekmadienį Konstitucijos salėje susitiko su Lietuvoje akredituotais užsienio valstybių diplomatais, dalyvavo prie Seimo vykusioje iškilmingoje Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje.

Seimo Europos informacijos centre surengta žiniasklaidos ir politikų diskusija apie regionų valdžios pasirengimą narystei ES, o Seimo posėdžių salėje - konferencija tema "1253-2003-ieji: Lietuvos istorijos ir parlamentarizmo europietiškasis aspektas".

Visuomenei atvira Seimo rūmuose rengiama Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų paroda, kurioje demonstruojama grafiko Arvydo Každailio ir skulptoriaus Roberto Antinio darbų ekspozicija, rodomas Audriaus Stonio ir Arūno Matelio filmas "Skrydis per Lietuvą".

Premjeras Algirdas Brazauskas penktadienio vakarą pasveikino Lietuvos žmones su 85-ąja Lietuvos nepriklausomybės akto sukaktimi, vadindamas ją "valstybės ir visų jos žmonių vienybės, išdidumo ir pergalės švente".

"Žvelgdami iš istorinės retrospektyvos, vertiname 1918-ųjų metų Nepriklausomybės akto paskelbimą kaip drąsų ir rizikingą žingsnį. Bendras Lietuvos žmonių siekis kurti savo kraštą klestintį ir nepriklausomą subrandino vaisius, kuriais šiandien galime pagrįstai didžiuotis. Ne tik galutinai įtvirtinome savo valstybingumą, bet esame ir savarankiški pagrindinių tarptautinių organizacijų nariai, stovime ant narystės Europos Sąjungoje ir Šiaurės Atlanto aljanso slenksčio", - rašo A.Brazauskas penktadienį paskelbtame sveikinime.

Vasario 16-ąją Lietuvoje minima Valstybės atkūrimo diena. 1918 metų vasario 16 dieną Lietuvos Taryba paskelbė atstatanti "nepriklausomais demokratiniais pagrindais sutvarkytą Lietuvos valstybę".