Jokosukoje, Japonijoje dislokuota JAV Laivyno Septintoji flotilė pranešė, kad kontradmirolas Stevenas Kunkle'as (Stivenas Kanklas) buvo perkeltas į kitą postą, nes prarado pasitikėjimą savo gebėjimu vadovauti.

Trečiadienį S.Kunkle'ui buvo įteiktas papeikimo raštas, o po to JAV Septintosios flotilės vadas, viceadmirolas Robertas Willardas (Robertas Vilardas) atleido jį iš pareigų, pranešė Laivyno atstovas spaudai.

"Vasario 13 dieną Willardas atleido Kunkle'ą, kuris vadovavo "USS Kitty Hawk" kovinei grupei, po čia įvykusio neteisminio baudžiamojo proceso, kurio metu buvo nustatyta, jog Kunkle'as palaikė nederamus santykius su viena laivyno karininke", - sakoma Septintosios flotilės pareiškime.

Septintosios flotilės atstovas spaudai komandoras Matthew Brownas (Metjus Braunas) atsisakė smulkiau komentuoti jųdviejų santykius. Jis pareiškė, jog tyrimas dar tęsiamas, ir jis negalįs suteikti išsamių žinių.

M.Brownas pranešė, jog S.Kunkle'as, kuris yra vedęs, buvo atleistas iš pareigų, nes R.Willardas "nebepasitiki admirolo Kunkle'o gebėjimu efektyviai vadovauti jo pajėgoms".

75 lėktuvus vežančiam "USS Kitty Hawk" vasario 7 dieną buvo įsakyta išplaukti į Persijos įlankos regioną, kuriame JAV telkia karines pajėgas galimam karui prieš Iraką. Šiame regione jau dislokuoti keturi kiti JAV lėktuvnešiai.

Vadovybės pakeitimas neturės įtakos šio laivo misijai, sakė M.Brownas.

Sprendimas pašalinti S.Kunkle'ą buvo priimtas, praėjus vos 10 dienų po Pentagono pranešimo, kad jo generalinio inspektoriaus biuras atlieka tyrimą dėl generolo Tommy Frankso (Tomio Frenkso), kuris įtariamas piktnaudžiavęs postu.

T.Franksas turėtų vadovauti galimai JAV pajėgų karo operacijai prieš Iraką. Tačiau šiuo metu tiriami kaltinimai, kad jis leido savo žmonai dalyvauti slaptuose informaciniuose posėdžiuose, kad jai neteisėtai buvo suteiktas asmens sargybinis, o viena kariuomenėje tarnaujanti moteris vykdė smulkius pavedimus.