R.Paksas vakar apgailestavo, jog daugelis žmonių yra nusivylę valstybe ir praradę viltį sulaukti šviesesnių laikų. Pabrėžęs, jog reformos neįmanomos, jei netikima rytojumi, didžiausias negeroves R.Paksas siejo su blogu valstybės įstaigų darbu ir valdininkais, kurie daugelį savo sprendimų dangsto kolektyvine atsakomybe.

„Ar gerai, kai kaimo žmonės, guldamiesi į lovą, prie galvos deda kirvį, o jaunimas, nerasdamas vietos gimtinėje, priverstas sprukti į užsienį?" - klausė išrinktasis Prezidentas. Politikas klaipėdiečius patikino, jog opiausias socialines ir ekonomines problemas spręs nekonfrontuodamas su Seimu ir Vyriausybe.

„Net tie, kurie mano programą vadina populistine, prikanda liežuvį, kai jų paklausiu, ar reikia žmonėms grąžinti rublinius indėlius, kompensacijas už žemę, didinti pensijas, reformuoti sveika-tos apsaugos sistemą", - kalbėjo R.Paksas.

Neužsisklęs Prezidentūroje

Svečias paaiškino neketinąs būti tik ordinus sagstančiu ir po užsienio šalis keliaujančiu valstybės vadovu. R.Paksas vakar tvirtino, jog šalies Prezidento valdžia suteikia jam galimybę ne tik inicijuoti reformas, bet ir įgyvendinti užsibrėžtą programą.

Jis patikino, jog neužsisklęs Prezidentūroje - ir toliau aktyviai bendraus su žmonėmis pats arba per savo patikėtinius. „Pasirinkote ne Paksą, o permainas", - kalbėjo išrinktasis Prezidentas. Išklausęs klaipėdiečių skundų apie prarastus indėlius, nusavintas pensijas, blogus teisėjus ir valdininkus, politikas paaiškino, kad jau girdėjo apie daugelį problemų, kai per rinkimus sraigtasparniu skraidė po visą Lietuvą.