"Nors tikimybė, kad kas nors čia įvyks, labai nedidelė, tačiau mes ruošiamės visiems atvejams", - sakė ministerijos vadovas Amoras Yaronas (Amosas Jaronas) interviu Izraelio radijui.

Pasak jo, Izraelio gyventojai turėtų vykdyti instrukcijas, pateiktas neseniai išplatintame vadove, kuriame yra aiškinama, kaip užsandarinti patalpas, kad į jas nepatektų cheminės ar bakteriologinės medžiagos, o taip pat rekomenduojama kaupti maisto bei vandens atsargas ir pasirūpinti priemonėmis, reikalingomis pirmajai medicininei pagalbai suteikti.

Izraelio ūkinių prekių parduotuvėse pastaruoju metu labai suintensyvėjo prekyba patalpų sandarinimui naudojamomis medžiagomis - polietileno plėvele ir lipniosiomis juostomis.

Izraelio pareigūnai mano, kad JAV pradės karinius veiksmus prieš Iraką dar iki šio mėnesio pabaigos arba kovo pradžioje.

1991 metais per Persijos įlankos karą, kai JAV vadovaujama koalicija privertė Irako prezidentą Saddamą Husseiną (Sadamą Huseiną) pasitraukti iš Kuveito, Bagdadas apšaudė Izraelį 39-iomis "Scud" tipo raketomis, nuo kurių žuvo du žmonės, o tūkstančiai gyventojų liko be pastogės.

Į artėjančias "Scud" buvo paleistos senesnio modelio amerikiečių "Patriot", tačiau jos nesugebėjo numušti Irako raketų anksčiau nei šios nukrito tankiai gyvenamuose Izraelio miestuose.

Jungtinėms Valstijoms rengiantis naujiems smūgiams ir dislokuojant Persijos įlankoje dešimtis tūkstančių karių, iškilo dar vieno panašaus puolimo pavojus, todėl Izraelis su juo nutarė ryžtingai susidoroti "Patriot" raketas pastiprindamas savąja "Arrow" priešraketine sistema.