Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, penktadienį B.Jacksonas susitiks su išrinktuoju prezidentu Rolandu Paksu, užsienio reikalų su ministru Antanu Valioniu, bendraus su šalies žurnalistais ir politologais, sekmadienį dalyvaus Prezidentūroje rengiamame priėmime Lietuvos Valstybės atkūrimo dienos proga.

Pirmadienį NATO komiteto vadovas susitiks su Seimo pirmininku Artūru Paulausku, NATO reikalų komisijos pirmininku Vaclovu Stankevičiumi, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko pavaduotoju Algiu Kašėta, Užsienio reikalų komiteto pirmininku Gediminu Kirkilu bei krašto apsaugos ministru Linu Linkevičiumi.

B.Jacksonas yra vienas iš 1996 metais įkurto NATO komiteto steigėjų. Ši nepelno organizacija skatina NATO plėtrą ir JAV lyderystę Aljanse.

Komitetą įkūrė Amerikos piliečiai, manantys, kad Rytų ir Vidurio Europos valstybių priėmimas į NATO sustiprintų šių valstybių demokratines institucijas ir rinkos ekonomikas. Komiteto nariai siekia plačios politinės ir visuomeninės paramos NATO plėtrai.

Lietuva kartu su dar šešiomis Rytų ir Vidurio Europos valstybėmis pakvietimą prisijungti prie Aljanso gavo pernai lapkritį vykusiame NATO viršūnių susitikime.

B.Jacksonas taip pat yra Užsienio santykių tarybos, Tarptautinio strateginių studijų instituto Londone bei kitų tarptautinių santykių ir strateginių studijų centrų narys, straipsnių apie gynybos ir užsienio politiką žymiausiuose pasaulio leidiniuose autorius. Pastarąjį kartą NATO komiteto prezidentas Lietuvoje lankėsi 2001 metų lapkritį.