Tačiau laimė ir šlovė buvo trumpalaikė, o gyvenimas lietuviui priminė – kiekvienas žodis gali atsisukti prieš tave patį.

Viena ryškiausių pastarojo dešimtmečio šalies krepšinio asmenybių dabar kursuoja tarp Lietuvos ir Graikijos. 28 metai – pats sportininko žydėjimas, tačiau A. Macijauskas krepšinio nežaidžia. Lietuvis kariauja su Pirėjo "Olympiakos".

Per dvejus metus A. Macijauskas Pirėjuje iš numylėtinio virto priešu. Graikai žino vienintelę tiesą – lietuvis tenori jėga išplėšti 4,4 mln. eurų, kurie jam priklauso pagal dar dvejus metus turinčią galioti sutartį su "Olympiakos".

Graikams jis yra nuo pinigų apsvaigęs gobšuolis. Kad ir kaip A. Macijauskas nenorėtų, užsitęsęs bylos nagrinėjimas kelia grėsmę tiek jo reputacijai, tiek tolesnei karjerai.

"Olympiakos" per bylos nagrinėjimą pasitelktas gydytojas iš Vokietijos paskelbė, kad lietuvis serga Šauermano sindromu ir osteoartritu. Esą toliau profesionaliai sportuodamas lietuvis gali atsidurti neįgaliojo vežimėlyje.

Bylos nagrinėjimas Graikijoje bus baigtas gruodžio pabaigoje. Tada galbūt bus aiškiau, kur nuves tolesnis A. Macijausko kelias.

"Mano meilė krepšiniui – begalinė. Jį myliu labiau nei save", – šie 2006 m. pasakyti krepšininko žodžiai leidžia spėti, kad "Kalašnikovo" kalenimą dar išgirsime",- konstatuoja dienraštis "Kauno diena".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją