"Žinoma, mes įsiklausysime į kiekvieną Hanso Blixo žodį", - trečiadienį parlamente sakė Britanijos vyriausybės vadovas.

T.Blairas, kuris yra artimiausias JAV prezidento George'o W.Busho (Džordžo V.Bušo) sąjungininkas ir griežtos Vašingtono pozicijos dėl Irako rėmėjas, sakė, kad jei Bagdadas bendradarbiautų vykdant ginkluotės inspekcijas, šioje šalyje dirbantiems JT ekspertams "būtų suteikta tiek laiko, kiek jiems reikėtų".

Tačiau Britanijos premjeras pabrėžė, kad Irakui pažeidus bent vieną JT Saugumo Tarybos 1441-osios rezoliucijos nuostatą, "būtina imtis veiksmų".

"Norėčiau pabrėžti, kad jis pats (H.Blixas) yra sakęs, jog svarbiausia dabar - ne inspekcijų intensyvinimas. Svarbiausia, kad Irakas nebendradarbiauja", - sakė T.Blairas įstatymų leidėjams.

Britanijos vyriausybės vadovas taip pat išreiškė įsitikinimą, kad nepaisant Europos valstybių nesutarimų, JT Saugumo Taryba vis dar gali priimti antrąją rezoliuciją dėl jėgos panaudojimo prieš Iraką. "Vis dar tikiu, kad įmanoma Jungtinėse Tautose priimti antrąją rezoliuciją", - sakė jis.

JT monitoringo, patikros ir inspekcijų komisijos (UNMOVIC) vadovas H.Blixas bei Tarptautinės atominės energetikos agentūros (TATENA) generalinis direktorius Mohamedas ElBaradei (Mohamedas ElBaradėjus) penktadienį pateiks JT Saugumo Tarybai antrą ataskaitą apie Irako bendradarbiavimo su ginklų inspektoriais pažangą, kuri gali nulemti tolesnę įvykių eigą.