"Galiu patikinti jus, kad susitiksiu su prezidentu Saddamu Husseinu ir perduosiu jam (popiežiaus) žinią", - po derybų su viceprezidentu Taha Yassinu Ramadanu (Taha Jasinu Ramadanu) ir premjero pavaduotoju Tarequ Azizu (Tariku Azizu) žurnalistams sakė R.Etchegaray.

Pasak kardinolo, susitikimo laikas "dar nepaskirtas".

R.Etchegaray nurodė, kad valandą užtrukęs susitikimas su T.Azizu ir T.Y.Ramadanu jau ir taip rodo, kad abi šalys yra suinteresuotos išklausyti viena kitos nuomonių, kurios galiausiai sutampa dėl taikos.

"Galiu jums pasakyti, kad šio susitikimo metu ...matėme, kokia svarbi ...faktais grindžiamo abipusio pasitikėjimo atmosfera", - pridūrė jis.

Prieš derybas su T.Azizu ir T.Y.Ramadanu kardinolas sakė: "Atvykau su dvasine taikos misija. Mums visiems reikia taikos. Be taikos niekas negali jaustis laimingas. Taika yra Dievo dovana".

Antradienį vakare Jungtinių Tautų lėktuvu iš Amano atskridęs į Iraką kardinolas sakė, kad "šiomis lemtingomis taikai Irake dienomis" atvyko perduoti "asmeninę žinią prezidentui Saddamui Husseinui".

Vėliau trečiadienį R.Etchegaray turi aukoti mišias chaldėjų krikščionių Šv.Juozapo bažnyčioje Bagdade, kurių metu "mels taikos".