Kaip BNS trečiadienį sakė bendrovės "Baltlanta", kuriai priklauso "Atlant", direktorius Andrejus Sumcovas, trečiadienį apie pusę septynių ryte laivas jau buvo Klaipėdoje. Pasak jo, Kaliningrado pasieniečiai pirmadienį panaikino savo pretenzijas laivui, tačiau jų kilo Rusijos žuvų išteklių apsaugos departamentui.

S.Sumcovo teigimu, būtent Rusijos žuvų išteklių apsaugos departamentui buvo sumokėta 280 tūkst. rublių (28 tūkst. litų) bauda. "Pasieniečiai mums pretenzijų nepareiškė. Mums pavyko su jais taikiai susitarti", - sakė A.Sumcovas.

Anot jo, incidentas su pasieniečiais kilo dėl laivo kapitono Nikolajaus Bernadskio klaidos. Kol kas nežinoma, kokios sankcijos bus pritaikytos laivo kapitonui.

"Iš pradžių aiškinsimės", - sakė A.Sumcovas. Visą laive buvusį laimikį - maždaug 1 toną menkių ir daugiau kaip 400 kilogramų plekšnių - Rusijos pareigūnai konfiskavo.

Pasak S.Sumcovo, trečiadienį "Atlant" vėl ruošėsi išplaukti žūklėn. "Lietuvos ekonominėje zonoje, žinoma", - juokdamasis pažymėjo A.Sumcovas. Bendrovės vadovo teigimu, laivui vadovaus jau kitas kapitonas.

Tralerį "Atlant" Baltijos jūroje maždaug už 30-ties kilometrų nuo Rusijos kranto sekmadienį aptiko Rusijos sargybinis laivas "Minsk". "Atlant" su 6 žmonių įgula buvo konvojaus palydėtas į Baltijsko uostą.